Level 42 naar De Oosterpoort

Ticketmaster
Level 42 naar De Oosterpoort
Level 42 naar De Oosterpoort

Kun jij wel wat Lessons in Love gebruiken? Kom dan op 27 oktober 2018 naar De Oosterpoort voor Britse jazz funk op het hoogste level. Op die dag keert de band Level 42, bekend van vele jaren ’80 hits, met de nieuwe Eternity Tour terug naar Groningen!

Level 42
Level 42 is de band rond de super-bassist Mark King, die wereldberoemd werd met zijn virtuoze slaptechniek. In de jaren tachtig scoorde de band wereldhits met nummers als Love GamesLessons In Love en Running In The Family. Tot nu toe hebben Mark en de band 14 studio-albums, 7 live-albums, een EP en 6 compilatie-albums uitgebracht. Hieruit kwamen 18 top 40-singles voort. Ook verkochten ze het Wembley Stadium 21 maal uit en gingen er wereldwijd 30 miljoen albums over de toonbank.

Uitverkochte shows
Na 37 uitverkochte shows eind 2016, kende Level 42 in 2017 een vol programma met een tour in Japan en shows op maar liefst 27 festivals. Al 38 jaar zit de band stevig in het zadel, dus je zou zeggen dat ze nu wat rustiger aan mogen doen. “No way!”, aldus bassist en frontman Mark King. “Aan de Sirens-tours hebben we meer plezier dan ooit beleefd voor wat ik me kan herinneren en met het toevoegen van de blaassectie denk ik dat de band zowel muzikaal als op het gebied van presentatie een grote ontwikkeling heeft doorgemaakt. Jezelf heruitvinden kan schitterend zijn.”

Boegbeeld van Britse jazz funk
Kortom: Level 42 heeft zich bewezen als één van de meest succesvolle Britse bands uit de jaren ’80. Met de nieuwe verzamelalbums op CD en vinyl is het duidelijk dat zij hun reputatie als boegbeeld van de Britse jazz funk op het hoogste level blijven voortzetten. Level 42 is Britse jazz funk op het hoogste niveau!

Eternity Tour
Het volgende hoofdstuk is The Eternity Tour in oktober 2018, met special guests The Blow Monkeys en Dr. Robert en natuurlijk frontman Mark King, die de band draagt met zijn onderscheidende basgitaarsound.

De kaartverkoop start op donderdag 9 november om 10:00 via de website van De Oosterpoort.

Ticketmaster