Mario Batkovic naar TivoliVredenburg

728x90 Algemeen

Mario Batkovic naar Tivoli Vredenburg
Mario Batkovic naar Tivoli Vredenburg

De Bosnisch-Zwitserse accordeonist Mario Batkovic heeft eigenhandig de accordeon tot een avant-garde instrument gemaakt. Als een soort Philip Glass/Steve Reich verkent hij de mogelijkheden van de accordeon tot in het uiterste, met in zijn geval een repetitief resultaat van hypnotiserende schoonheid. Batkovic had al een aantal filmsoundtracks gemaakt, toen hij door Geoff Barrow (Portishead) werd aangespoord een echt soloalbum te maken. Het woord ‘solo’ nam Batcovic zeer serieus, want op de dit jaar verschenen zelfgetitelde plaat is alleen zijn accordeon te horen. Minimalisme met maximaal effect!

Mario Batkovic: vrijdag 23 maart TivoliVredenburg
Voorverkoop start 14 november 10.00 uur

728x90 Algemeen