Daniel Docherty komt naar Groningen

Ticketmaster
Daniel Docherty komt naar Groningen
Daniel Docherty komt naar Groningen

De Schotse singer-songwriter Daniel Docherty komt naar Nederland. Hij staat op donderdag 1 maart 2018 in De Oosterpoort. De uit Bellshill afkomstige Docherty betovert het publiek met oprechte songteksten, geweldig gitaarspel en innemende Schotse tongval.

Daniel Docherty
Daniel Docherty begon ooit als straatmuzikant, schrijft zijn eigen liedjes en is inmiddels een graag geziene gast op festivals en in clubzalen. Het gaat goed met Daniel Docherty. Op vrijdag 10 november speelt hij op het podium van een uitverkocht Paradiso. Goed nieuws voor iedereen die daarvoor geen kaarten heeft: in 2018 tourt Docherty opnieuw door het land.

Na de release van debuut-EP This Holy Fire in 2014 ging het hard met Daniel Docherty. Zo trad hij op tijdens Eurosonic Noorderslag in 2016 en stond hij in het voorjaar van 2017 in het voorprogramma van HAEVN en Racoon.

Hold Me
Op 25 oktober bracht Daniel Docherty zijn single Hold Me uit. De videoclip van Hold Me laat beelden uit het verleden zien van zijn straatoptredens in Boedapest. “It’s a great way to write songs and immediately try them out in public, there’s a spontaneous connection and meeting people like this is one of the most rewarding experiences”, zoals hij zelf omschrijft.

Docherty’s tweede EP verschijnt in het voorjaar van 2018. Een goede aanleiding voor een hierop aansluitende Nederlandse tour.

Daniel Docherty
Donderdag 1 maart | 20:00 uur
De Oosterpoort
De voorverkoop is gestart.

Ticketmaster