Charlotte Gainsbourg naar Paradiso

Ticketmaster
Charlotte Gainsbourg naar Paradiso
Charlotte Gainsbourg naar Paradiso

Sinds de jaren tachtig is Charlotte Gainsbourg verdienstelijk actief als filmactrice in zowel Frans- als Engelstalige films, waaronder pittige, bekroonde rollen in verontrustende Lars von Trier-films (zoals Antichrist, Melancholia). Maar de dochter van Serge Gainsbourg is ook muzikaal vlak een ster. Haar achternaam opende enkele deuren in 2006: met hulp van Air maakte ze haar debuut ‘5:55’, vol zwoel gezongen, elektronische droompop. Voor opvolger ‘IRM’ uit 2009 kreeg ze assistentie van niemand minder dan Beck, die haar fluisterende zang perfect wist te omlijsten met afwisselend poppy en dromerige liedjes, soms met een rauwer bluesaccent.

Voor ‘Stage Whisper’ werkte ze samen met Beck, Connor O’ Brien (Villagers), Charly Fink (Noah and the Whale) en psychedelica-muzikant Connan Mockasin. Op haar meest recente album ‘Rest’ gaat het over haarzelf: een compromisloos zelfportret dat door de internationale pers geprezen werd. Een album met fijne popnummers om bij weg te dromen, maar die je net zo goed af en toe weer goed wakker schudden.

Charlotte Gainsbourg
Datum: 24 Maart 2018
Zaal: Paradiso
Zaal open: 19:00
Aanvang: 19:30
Tickets vanaf 12 januari

Ticketmaster