Afrika Bambaataa naar de Effenaar

Ticketmaster
Afrika Bambaataa naar de Effenaar
Afrika Bambaataa naar de Effenaar

Na Grandmaster Flash in 2017, mag de Effenaar nu weer een nieuwe hiphop grootheid begroeten. Afrika Bambaataa wordt in 1957 geboren in The Bronx; broeinest van de hiphop, waar onder andere ook die andere meesters DJ Kool Herc en Grandmaster Flash rondlopen. Hij wordt al snel bekend, niet alleen om zijn befaamde block parties, maar ook door zijn rap- en DJ-skills. Vergeet Run DMC of Beastie Boys: Afrika Bambaataa was toch echt eerder met het over de grenzen kijken van de hiphop door zijn samenwerking met Sex Pistols zanger Johnny Rotten. Later werkte hij onder andere samen met Leftfield en UB40, waarmee hij liet zien dat hiphop heel veelzijdig kan zijn. ‘The Amen-Ra of Universal Hip Hop Culture’ en ‘Father of the Electro-Funk Sounds’ is back!

Afrika Bambaataa
Datum: 01 april
Zaal: Effenaar
Aanvang: 21:00 uur
Zaal open: 21:00 uur
Tickets

Ticketmaster