Googoosh naar het Concertgebouw

Ticketmaster
Googoosh naar het Concert- gebouw
Googoosh naar het Concert- gebouw

Op zaterdag 17 maart 2018 komt de Iraanse superster Googoosh voor het eerst in haar rijke zangcarrière voor één concert naar Nederland. Het Koninklijk Concertgebouw strikte de beroemde zangeres, actrice en stijlicoon voor een exclusief optreden in de Grote Zaal.

Googoosh betekent voor talloze Iraniërs hetzelfde als het fenomeen Elvis voor veel Amerikanen. Googoosh was de allereerste pop-diva van Iran en haar ster rees tot ongekende hoogten in de jaren zeventig van de vorige eeuw. Zij gaf concerten en speelde in films, tot de Islamitische Revolutie van 1979 hier een abrupt einde aan maakte. De conservatieve regering verbood veel artiesten, onder wie Googoosh, nog op te treden. Tijdens deze ban, die meer dan 20 jaar zou duren, bleef Googoosh echter ongekend populair. Zowel bij de bevolking in eigen land (ondergronds) als bij veel Iraniërs in het buitenland.

Toen de autoriteiten Googoosh in 2000 toestemming gaven voor een buitenlandse tournee, greep zij deze kans aan en trad op in steden als Londen,Toronto, New York en Los Angeles, de stad waar zij ook ging wonen. Deze Googoosh Comeback Tour werd dé herbevestiging van haar status als meest succesvolle Iraanse artiest aller tijden. In het eerste jaar van de tour bezocht meer dan een half miljoen mensen haar concerten. Er volgden vele nieuwe albums, concerttournees en prijzen, waaronder die van Beste Iraanse zangeres in 2014 (World Music Awards). Googoosh heeft miljoenen volgers op sociale media. In Iran heeft Googoosh na 1979 niet meer opgetreden.

Googoosh
Datum: 17 maart
Zaal: Concertgebouw
Aanvang: 21.00 uur

Ticketmaster