Hockey Dad naar V11

Ticketmaster
Hockey Dad naar V11
Hockey Dad naar V11

Hockey Dad is afkomstig uit het kleine Australische kustplaatsje Wollongong. Los van de grappige naam is het een plek continu omgeven door zon, zee, strand en feestjes. Oftewel, een stressvrij paradijs waar je elke dag met je mates een koud pilsje kunt opentrekken. Billy Fleming en Zach Stephenson schrijven logischerwijs onweerstaanbare, luchtige garagepop-liedjes die vanaf de eerste tel een glimlach op het gezicht toveren. Het debuut Boronia is nog altijd de soundtrack van de beste zomer ooit.

Nu staat het duo op het punt hun langverwachte tweede album Blend Inn uit te brengen. Waar Boronia de lange zomerdagen met vrienden, de oceaan en sublieme jeugdige naïviteit vierde, biedt Blend Inn Fleming en Stephenson een dieper perspectief na een jaar van spelen op plekken die hen ver van de idyllische stranden en golven van hun woonplaats.

Blend Inn klampt nog steeds vast aan de charme en energie waarmee Hockey Dad oorspronkelijk de hartjes heeft gestolen – de speelsheid, de scherpte, die typische surfrocksound. Maar nu vanuit het inzicht van twee mensen met een completer wereldbeeld: “We zijn nog steeds kinderen”, aldus Fleming. “Maar we zijn nu gewoon een beetje meer … ervaren.”

Hockey Dad
Datum: 12 mei
Zaal: V11
Zaal open: 21:00
Aanvang: 21:30

Ticketmaster