Pip Blom naar V11

Ticketmaster
Pip Blom naar V11
Pip Blom naar V11

Hier in Nederland flikt Pip Blom hetzelfde geintje als Amerikaanse tegenhangers Car Seat Headrest en Frankie Cosmos: van lo-fi slaapkamerproject uitgroeien tot volwaardige, internationaal geliefde gitaarband.

In Engeland en Europa is de Amsterdamse band al een gevestigde naam, en dan moet dat langverwachte debuutalbum nog verschijnen. Mondjesmaat liedjes uitbrengen en ondertussen als een bezetene spelen pakt tot dusver prima uit. Binnenkort mag Pip Blom zelfs met The Breeders mee op tournee door Europa.

Dat succes is dik verdiend: Bloms briljante, quasi-verveelde gitaarpopliedjes lijken haast uit een stroom van bewustzijn te ontstaan. IJverig meandert de band tussen Amerikaanse indierock en aanstekelijke Britpop, terwijl Pips alledaagse observaties even ongeveinsd als sluw tot uiting komen. Pakkend, charmant, bevlogen en achteloos goed… en dat is de Truth.

Pip Blom
Datum: 6 april
Zaal: V11
Zaal open: 21:00
Start: 21:30

Ticketmaster