Raphael Saadiq naar Doornroosje

Ticketmaster
Raphael Saadiq naar Doornroosje
Raphael Saadiq naar Doornroosje

Raphael Saadiq is één van de grote namen uit de soul en rhythm & blues. Hij werd geboren als Charlie Ray Wiggins in Oakland, 1966 en staat muzikaal garant voor ouderwets soulvol vakmanschap op torenhoog niveau.

Saadiq leerde het vak als bassist in de kerk en op school totdat hij na zijn middelbare schooltijd de kans kreeg om met Prince en Sheila E de ‘Parade Tour’ te doen. Na die tournee richtte hij de band Tony! Toni! Toné op, waarmee hij miljoenen albums verkocht. Ook was hij succesvol met zijn andere band Lucy Pearl.

Als producer heeft Saadiq een indrukwekkende staat van dienst. Hij produceerde albums voor o.a. D’Angelo, The Roots, Snoop Dogg, Solange, Whitney Houston, Macy Gray, TLC en Joss Stone.
In de loop der tijd ontwikkelde Saadiq’ zijn muzikale stijl van neo soul naar funk, soul in combinatie met gospel-achtige rhythm & blues. In 2011 bracht hij zijn laatste album ‘Stone Rollin’ uit maar goed nieuws want na jarenlang te hebben gewerkt voor anderen, is hij bezig aan een nieuw soloalbum. “It’s going great. I’m close to completion”.

Raphael Saadiq
Datum: 25 oktober
Zaal: Doornroosje
Zaal open: 19:00u
Aanvang: 20:00u
De kaartverkoop start vrijdag 8 juni om 11.00 uur.

Ticketmaster