Snow Patrol naar Ziggo Dome

Ticketmaster
Snow Patrol naar Ziggo Dome
Snow Patrol naar Ziggo Dome

Op maandag 14 januari 2019 komt de succesvolle Noord-Ierse band Snow Patrol voor een optreden naar Ziggo Dome Amsterdam. De show maakt een deel uit van de Europese tournee. Het nieuwste album Wildness – het eerste album van Snow Patrol in zeven jaar – werd anderhalve week geleden uitgebracht en kwam binnen op de 5e plek in de Nederlandse album top 100. Om de release in Nederland te vieren stond de Noord-Ierse band afgelopen 30 mei voor een exclusief optreden in Club Ziggo waarover muziekblad OOR al schreef “Dit is Snow Patrol zoals we Snow Patrol kennen. Hartverwarmende, opbeurende en charmante poppy rockliedjes die blijven hangen. Simpel en ingetogen, maar toch stadion-ready.” Ook was de band te gast bij RTL Late Night waar zanger Gary Lightbody vertelde over het schrijven voor Wildness: “It’s about finding the light in dark times”. Daarnaast speelden ze single Empress.

Sinds het debuut Songs for Polarbears werd uitgebracht in 1998 heeft Snow Patrol een indrukwekkend aantal onderscheidingen weten te verzamelen: 15 miljoen verkochte albums wereldwijd, meer dan een miljard streams, vijf platinum albums in de UK en nominaties voor onder meer een Grammy, BRIT Award en Mercury Music Prize. Nadat de Fallen Empires tour eindigde in 2012, besloten multi-instrumentalist Johnny McDaid, gitarist Nathan Connolly, bassist Paul Wilson en drummer Jonny Quinn een stap terug te nemen van de band en zich te focussen op hun eigen projecten. Zanger Gary Lightbody werkte – samen met bandleden van Belle and Sebastian, R.E.M, Reindeer Section en Fresh Young Fellows – verder aan zijn project Side Pony. Hij verhuisde naar Los Angeles en schreef daar nummers voor films en deed co-writings met Ed Sheeran, Taylor Swift, Biffy Clyro en One Direction. Een pauze van Snow Patrol bleek hem goed te doen en zorgde voor een bron van inspiratie waarvan Wildness het bewijs is.

Snow Patrol
Datum: Maandag 14 januari 2019
Zaal: Ziggo Dome – Amsterdam
Aanvang: 20.00 uur
Kaartverkoop start vrijdag 8 juni om 10.00 uur

Ticketmaster