Hooverphonic naar het Paard

Ticketmaster
Hooverphonic naar het Paard
Hooverphonic naar het Paard

Dat onze zuiderburen hele mooie muziek kunnen maken wordt -wederom- bewezen door Hooverphonic, dat in de jaren ’90 opkwam als het Belgische antwoord op Portishead en Massive Attack. Voor de kenners zal het misschien even wennen zijn: de microfoon is onlangs doorgegeven aan Luka Cruysberghs, de winnares van de Belgische Voice. Het nieuwe materiaal van de band bleek perfect bij haar stem te passen, maar uiteraard moesten ook de klassiekers overtuigend gebracht worden. Om te testen hoe dat klonk, organiseerde de band een showcase voor een beperkt, maar kritisch publiek in cultuurcentrum De Grote Post in Oostende. “Toen Luka ook daar indruk maakte, wisten we dat we onze nieuwe zangeres hadden.”

Als nieuwe aanwinst gaat Luka voor een bruisend nieuwe start, beginnend met een tournee door de VS: in het buitenland zijn ze al jaren gigantisch populair en wordt hun muziek gedraaid in series als Sex & The City. Om over hun prijzen maar te zwijgen: De ambient/triphop/pop-act haalde meerdere malen een ZAMU Award, hun album The President of the LSD Golf Club werd bekroond met de Cutting Edge Award 2008 en Hooverphonic werd in 2011 ook bekroond als beste groep bij de Music Industry Awards 2011.

Hooverphonic
Datum: donderdag 13 december 2018
Zaal: Paard
Zaal open: 19:30
Aanvang: 20:00

Ticketmaster