Spandau Ballet naar 013

Ticketmaster
Spandau Ballet naar 013
Spandau Ballet naar 013

Spandau Ballet, de groep die met hits als ‘Gold’, ‘True’ en ‘Through The Barricades’ gigantische successen kenden in de jaren ’80, komt op zondag 28 oktober naar 013 Poppodium in Tilburg. Ze introduceren tijdens deze show de nieuwe zanger Ross William Wild, nadat Tony Hadley er in 2017 uitstapte.

Het verhaal van Spandau Ballet begint in de jaren 70 als Gary Kemp en Steve Norman een bandje beginnen met John Keeble en Tony Hadley. Na wat bassistenwissels werd Gary’s broer Martin Kemp toegevoegd en veranderde de band van naam in Spandau Ballet. Begin jaren 80 kende ze wat kleine succesjes in Engeland, maar toen ze de extravagante kleding verruilden voor afgemeten pakken en ze in 1983 het album ‘True’ uitbrachten, ontplofte het succes van Spandau Ballet.

Na redelijke successen met ‘Lifeline’ en ‘Communication’, hebben ze met ‘True’ en ‘Gold’ twee internationale hits te pakken. De band wordt door de pers neergezet als de voorlopers van de New Romantics stroming: een contrabeweging op de rauwe punk die toen huishield in de muziekwereld. Hoewel het succesalbum niet overtroffen wordt, blijven de heren gedurende de eighties hit na hit afvuren, zoals ‘Only When You Leave’, ‘Fight For Ourselves’ en ‘Through The Barricades’. In 1990 hielden ze het voor gezien.

Tamelijk onverwacht kwam de groep in 2009 weer bij elkaar, en met succes. Zo speelden ze in een volle Heineken Music Hall. In 2017 houdt Tony Hadley het voor gezien. Na een jaar stilte, hebben de Britten deze maand hun nieuwe zanger gepresenteerd: Ross William Wild. Op zondag 28 oktober kunnen de fans aanschouwen hoe hij het er vanaf gaat brengen in 013 Tilburg.

Spandau Ballet
Datum: Zondag 28 oktober 2018
Zaal: 013
Aanvang: 20:00
Zaal open: 19:00
Voorverkoop vanaf woensdag 20 juni, 09:00 uur

Ticketmaster