Madness naar Heineken Music Hall, Amsterdam

Ticketmaster

Madness werd in de jaren ’80 wel de populairste Engelse band sinds The Beatles genoemd. De ska band, vernoemd naar een nummer van de Jamaicaanse ska-muzikant Prince Buster, brak eind 1979 door met “One Step Beyond”. Daarop volgden talloze hits als “Nightboat To Cairo”, “Baggy Trousers” en “Our House”. Mede dankzij de grappige clips en outfits werd de ‘heavy heavy monster sound’ van de band razend populair.

In 2005 verscheen The Dangermen Sessions Volume One, een album vol eigenzinnige versies van popklassiekers en covers van minder bekende ska-songs. In mei dit jaar volgde The Liberty of Norton Folgate. Dit is het eerste album in tien jaar tijd met nieuw materiaal van de band en heeft een duidelijke link met het oudere werk van Madness.

Madness was in mei dit jaar nog te zien op Pinkpop. In Amsterdam zullen ze behalve nieuw materiaal ook klassiekers van hun eerdere albums ten gehore brengen.

De voorverkoop voor dit concert begint vrijdag 30 oktober om 10.00 uur.

Koop je tickets hier.


Ticketmaster
MuziekMuziek