Edison Jazz World 2010 (Chaka Khan) op 11 november in Muziekcentrum Frits Philips, Eindhoven

Ticketmaster

De uitreiking van de Edison Jazz/World prijzen vindt dit jaar plaats in het Muziekgebouw Frits Philips te Eindhoven op 11 november 2010. Kaartverkoop is meteen begonnen en loopt via het enige officiële verkooppunt Eventim.

Onlangs heeft de Edison Stichting bekend gemaakt dat de Edison Oeuvreprijs wordt toegekend aan de Amerikaanse zangeres Chaka Khan. Zij zal persoonlijk haar prijs komen ophalen en live optreden met het Metropole Orkest. Daarnaast worden er Edisons vergeven in zes verschillende categorieën, te weten: Jazz Nationaal, Jazz Internationaal, Jazz Vocaal, World Music, DVD en de Edison Jazzism Publieksprijs. Het belooft een zeer muzikaal programma te worden waarbij het befaamde Metropole Orkest de vaste begeleiding vormt. Uiteraard is er een afterparty met jazzy muziek.

De Edison is de oudste muziekprijs in Nederland en viert dit jaar de 50e verjaardag. Sinds 1960 wordt deze onderscheiding voor “geluidsdragers van bijzondere kwaliteit” uitgereikt. De onderscheiding is te vergelijken met de Amerikaanse Grammy Award, de Duitse Echo of de Britse Brit Awards. De Edison award bestaat uit een bronzen beeld vervaardigd door beeldhouwer Pieter d’Hont. Er worden Edisons uitgereikt in de categorieën Klassiek, Jazz/World en Pop.

Koop je tickets hier.


Ticketmaster
MuziekMuziek