Dimmu Borgir special guest bij KoRn concert op 19 september in Heineken Music Hall, Amsterdam!

Ticketmaster

De Noorse black metalband Dimmu Borgir verzorgt op zondag 19 september het voorprogramma van KoЯn in de Amsterdamse HMH. Wie de tweede special guest is bij het concert van KoRn wordt in een later stadium bekend. De voorverkoop voor het concert van KoЯn en Special Guests is reeds begonnen via Eventim.

Mix de meest brute metal, melancholische opera en industriële metal productietechnieken met elkaar en het resultaat heet Dimmu Borgir. Het indrukwekkende geluid van de band kenmerkt zich met name door de screams en grunts van zanger en oprichter Shagrath (Stian Thoresen), maar zeker ook door invloeden van bekende klassieke componisten als Richard Wagner en Antonín Dvořák. Tevens drukken snelle drums en de agressieve synthesizer hun stempel op de unieke klanken van Dimmu Borgir. De eerste twee producties van de band (EP ‘Inn I Evighetens Mørke en album ‘For All Tid’) waren in het Noors gezongen, maar na het grote succes van ‘Stormblåst’ (1996) koos Dimmu Borgir steeds meer voor Engelse teksten. Voor de plaat ‘Enthrone Darkness Triumphant’ uit 1997 werd producer Peter Tagtren aangetrokken. Niet zonder succes. In zowel omvang als songwriting werd dit album vele malen groter dan zijn voorgangers en het gaf Dimmu Borgir een vaste plek in het metal-landschap. In 2007 is het meest recente schijfje uitgekomen, getiteld ‘In Sorte Diaboli’ en op 21 juni 2008 stond Dimmu Borgir voor het laatst op de Nederlandse planken (Patronaat Haarlem). Nu is Amsterdam aan de beurt. Als Special Guest bij KoЯn, tijdens de ‘Ballroom Blitz Tour’, op zondag 19 september aanstaande.

KOЯN & Special Guest Dimmu Borgir
“BALLROOM BLITZ TOUR”
Zondag 19 september 2010
Heineken Music Hall, Amsterdam
Entree: € 39,- (excl. servicekosten)
Tickets: Eventim

Koop je tickets hier.


Ticketmaster
MuziekMuziek