26 maart 2011: Trans-Siberian Orchestra in de Heineken Music Hall, Amsterdam

Ticketmaster

MOJO concerts maakt net bekend:
Succesvolle rockoperagezelschap voor het eerst naar Europa met “Beethoven’s Last Night”.

Op zaterdag 26 maart geeft Trans-Siberian Orchestra voor het eerst in Nederland een concert in de HMH, Amsterdam. De voorverkoop voor de rockopera die in de Verenigde Staten al meer dan zeven miljoen bezoekers trok, start aanstaande vrijdag om 10u00 via LiveNation. Entree: € 46, € 48, € 51 (excl. servicekosten).

Op een late avond in het voorjaar van 1827 beleeft de stad Wenen het grootste onweer in haar lange geschiedenis. In een grote rommelige kamer hangt Ludwig von Beethoven over zijn piano en op die piano ligt de zojuist voltooide partituur voor zijn tiende symfonie. Het is zijn laatste en hij is er zeker van dat dit zijn grootste werk is. Als de klok middernacht slaat, verschijnt Mephistopheles om de ziel op te halen van de grote componist. Kijkend in de afgrond van de eeuwigheid is Beethoven met afschuw vervuld, maar de duivel heeft nog een aanbod en de onderhandelingen beginnen…
Zo begint Trans-Siberian Orchestra (TSO) de voorstelling van “Beethoven’s Last Night”. TSO, een van de meest succesvolle rock-projecten in Noord-Amerika – is een ongekende mix van progressieve rock en symfonische muziek, gecombineerd met theaterelementen. Na het triomfantelijke debuut van “Beethoven’s Last Night” in de VS, brengt de band hun unieke handelsmerk van ‘rocktheater’ nu naar Europa. Het tijdloze verhaal van producer Paul O’Neill over de strijd van Beethoven en de moeilijke keuze die de componist moet maken over de nalatenschap van zijn leven, bevat muziek van O’Neill en zijn medecomponisten Savatage frontman Jon Oliva en Robert Kinkel.
Opgericht in 1996 door producer / componist / tekstschrijver Paul O’Neill, heeft TSO meerdere generaties fans geïnspireerd de multimediale kunstvorm van de rockopera herontdekken. Omschreven als The Who’s Tommy meets The Phantom of the Opera met de lichtshow van Pink Floyd, heeft TSO meer dan zeven miljoen albums verkocht en is uitgegroeid tot een van ’s werelds tourende top acts. Met een productie van meer 20 miljoen dollar, trokken ze in 2009 meer dan zeven miljoen bezoekers trok in meer dan 80 steden.
In het voorjaar van 2011 gaat TSO voor het eerst op tournee door Europa. Trans-Siberian Orchestra zal “Beethoven’s Last Night” uitvoeren en een preview geven van het nieuwe “Night Castle”, uitgevoerd diverse muzikanten en zangers, waaronder leden van de progressieve rock band Savatage.
TSO is muziek voor fans van rock, opera of broadway shows, liefhebbers van klassiek of gewoon iemand die geniet van een mooi verhaal – TSO heeft de unieke eigenschap om fans uit meerdere generaties samen te brengen.
Kaartverkoop start aanstaande vrijdag om 10.00 uur via: www.livenation.nl en 0900 – 1010 2020 (45 cpm).

Koop je tickets hier.


Ticketmaster
MuziekMuziek