Vampire Weekend 23 november 2010 in HMH, Amsterdam – Voorverkoop vanaf vrijdag

Ticketmaster

Afgelopen weekend maakte de band het zelf al bekend op hun internetsite, nu bevestigd MOJO concerts het officieel: Op dinsdag 23 november geeft Vampire Weekend een concert in de Heineken Music Hall in Amsterdam. De voorverkoop voor dit concert begint aanstaande vrijdag 6 augustus om 10u00. Het officiële verkooppunt is LiveNation.

De uit New York afkomstige band met zanger Ezra Koenig, toetsenist en ook wel muzikale brein van de band Rostam Batmanglij, bassist Chris Baio en drummer Chris Tomson scoorden in 2008 al hoge ogen op festivals. Datzelfde jaar brachten ze namelijk hun debuutalbum ‘Vampire Weekend’ uit, dat door de hele wereld werd ontvangen als een van de beste indierockplaten van dat jaar, met onder meer single ‘A-Punk’.
Met geslaagde optredens in de Grolsch tent op Lowlands vorig jaar, een uitverkocht Paradiso in februari en afgelopen juni nog op Rockin’ Park heeft Vampire Weekend bewezen een frisse nieuwkomer te zijn. Hun sound is uniek: Een aanstekelijke mix van afrobeats en Caribische ritmes met westerse popmuziek gecombineerd met stuiterende indierock. Hiermee plaatsten ze zich in een klap in het rijtje van de meest invloedrijke indiebands van het afgelopen decennium, naast onder meer Arcade Fire en Fleet Foxes. Hun originele geluid is inmiddels ook opgepikt door andere nieuwkomers als Jack Peñate en Bombay Bicycle Club.
Begin dit jaar heeft Vampire Weekend hun tweede album ‘Contra’ uitgebracht, de single ‘Holiday’ is vanaf vorige week al veelvuldig te horen op 3FM.

Koop je tickets hier.


Ticketmaster
MuziekMuziek