Booka Shade 30 september in de Melkweg, Amsterdam – goedmakertje van Dance Valley

Ticketmaster

Het Duitse electro/house/techno duo Booka Shade staat op donderdag 30 september in de Melkweg. De groep kon het geplande optreden op Dance Valley helaas niet door laten gaan in verband met de weersomstandigheden. Dit wordt nu goedgemaakt met een make-up show in de Melkweg en een speciale korting op de eerste 400 kaarten voor de gedupeerde fans. UDC, organisator van Dance Valley, betreurt de gang van zaken en is blij erin geslaagd te zijn om in samenwerking met de artiesten en de Melkweg dit vervangende optreden neer te zetten. De voorverkoop start woensdag 18 augustus om 10u00 via TicketService . Vanaf dat moment zijn de early bird tickets met goedmaak-korting te koop voor € 12,- per stuk, reguliere tickets kosten € 16,- per stuk (ex. lidmaatschap en servicekosten).

Over Booka Shade
Walter Merzinger en Arno Kammermeier zijn de twee heren achter het Frankfurtse Booka Shade. Het duo is al van het begin van de jaren negentig actief in de elektronische muziek en heeft de laatste jaren hun stempel gedrukt met een groovy mix van electro baslijnen en melodieuze, minimalistische techno. Het debuutalbum ‘Memento’ stamt uit 2004 en succes volgde met de singles ‘Mandarine Girl’ en ‘Body Language’ uit 2005, die wereldwijde clubhits werden.

Op de volgende albums laveerde de groep tussen de bezwerend dansbare techhouse van definitieve doorbraakplaat ‘Movements’ uit 2006 en de meer melodieuze aanpak van ‘The Sun & the Neon Light’ uit 2008. Deze twee varianten komen natuurlijk samen op het vierde groepsalbum, ‘More!’, dat afgelopen voorjaar verscheen. Het album is, zoals de titel impliceert, een voortzetting van de muzikale koers. De twee talentvolle producers zijn dieper gegaan dan ooit tevoren en dit resulteert tot het meest uitdagende album van Booka Shade tot nu toe. Ook werken de heren voor het eerst met gastvocalen: labelgenoot Chelonius R. Jones en de helden van Yello doen mee op het album.

De live-reputatie van Booka Shade liegt er niet om en met het nieuwe materiaal zal het een bijzondere avond worden. Hun optreden op Dance Valley ging helaas niet door, maar op 30 september staat Booka Shade in de Melkweg!

Koop je tickets hier.


Ticketmaster
MuziekMuziek