Underworld vrijdag 19 november in de HMH, Amsterdam – vvk vanaf donderdag

Ticketmaster

Op donderdag 18 november geeft Underworld een live optreden in de Heineken Music Hall in Amsterdam. Een dag later, op vrijdag 19 november, geeft het duo ook nog een live optreden op het STRP Festival* in Eindhoven.  De kaartverkoop voor het concert in de Heineken Music Hall begint aanstaande donderdag om 10u00. Het officiële verkooppunt voor de tickets is LiveNation.

Na een radiostilte van drie jaar brengt de Britse band Underworld op 13 september hun nieuwe album ‘Barking’ uit. Voorafgaand aan dit album verscheen het nummer ‘Scribble’ als gratis download op hun eigen website.
‘Barking’ is het eerste album van Underworld waarop een reeks gastartiesten en producers meewerkt waaronder Paul van Dyk, Dubfire en High Contrast. Alle nummers zijn door de band zelf geschreven in hun studio in Essex. Daarna is het album bewerkt door een aantal geselecteerde studiobazen afkomstig uit het gehele dance-spectrum met als doel hun creativiteit en stijl aan het rauwe materiaal toe te voegen.

Het grote internationale succes van Underworld was een feit toen de band in 1996 de soundtrack van de film Trainspotting uitbracht. ‘Born Slippy’ werd één van de grootste hits aller tijden. Naar aanleiding van dit succes tourde de band onafgebroken. Darren Emerson besloot na het uitbrengen van het vierde album Everything, Everything’ in 2000 Underworld te verlaten. Rick Smith en Karl Hyde gingen als duo verder.

Januari 2008 was Underworld voor het laatst in Nederland te zien met uitverkochte concerten in de Heineken Music Hall en de Maassilo. Underworld is nog steeds één van de meest dynamische en innovatieve live acts van deze tijd.

Koop je tickets hier.


Ticketmaster
MuziekMuziek