John Legend en The Roots op 29 november in de HMH, Amsterdam – tickets vanaf vrijdag

Ticketmaster

Naar aanleiding van het album Wake Up! geeft John Legend samen met The Roots op 29 november een concert in de Heineken Music Hall in Amsterdam. Nederland is één van de twee Europese landen waar ze dit unieke optreden zullen geven. De kaartverkoop voor dit concert start aanstaande vrijdag 8 oktober om 10u00 via LiveNation.

De chemie tussen soulzanger John Legend en de hiphop band The Roots is onmiskenbaar aanwezig op hun nieuwe album Wake Up!. Deze samenwerking is tot stand gekomen tijdens de Amerikaanse verkiezingen in 2008. Met het album hopen de heren politieke maatschappelijke bewustwording te generen bij de jeugd.
Het is een album vol covers van bekende en minder bekende soul- en funkprotestliedjes uit de jaren ’60 en ’70. Wake Up! bevat een mix van soul, hiphop, funk, gospel en reggae. Ahmir ‘?uestlove’ Thompson, drummer van The Roots en producer van Wake up!, selecteerde samen met John legend de liedjes en heeft een geheel eigen interpretatie aan elk nummer meegegeven. Op het album staan nummers van onder andere Marvin Gaye, Donny Hathaway, Bill Withers en Mike James Kirkland.

John Legend heeft drie succesvolle albums op zijn naam staan en won meerdere grote muziekprijzen waaronder zes Grammy Awards. Vorig jaar gaf hij twee uitverkochte concerten in de Heineken Music Hall.

De Amerikaanse band The Roots bracht eerder dit jaar hun negende studioalbum ‘How I Got Over’ uit waarop John Legend ook al te horen was met de single ‘The Fire’. The Roots gaven afgelopen zomer een optreden op het North Sea Jazz Festival.

3FM presents
JOHN LEGEND & THE ROOTS
Maandag 29 november 2010
Heineken Music Hall – Amsterdam
Entree: € 42 (excl. servicekosten)
Aanvang: 20u00
Kaartverkoop start aanstaande vrijdag om 10u00 uur via: Livenation.

Koop je tickets hier.


Ticketmaster
MuziekMuziek