The Gracious Few op 24 januari 2011 in de Oosterpoort, Groningen. Tickets dit weekend!

Ticketmaster

Op 24 januari 2011 treedt de ban The Gracious Few op in de Oosterpoort, Groningen. Kaartverkoop begint a.s. zaterdag 30 oktober om 10u00 via TicketService.

The Gracious Few
De trackrecord van de bandleden bij elkaar is op z’n minst indrukwekkend te noemen. Zo zijn ze samen goed voor meer dan 30 miljoen verkochte albums, hadden meer dan twintig Top 10 hits, stonden ze als headliners op alle grote festivals (van Woodstock ’94 & ’99 tot Pinkpop), verschenen ze in populaire Amerikaanse shows als Howard Stern, Saturday Night Live en The Tonight Show en stonden ze op de cover van ieder zichzelf respecterend muziekblad (van Rolling Stone tot OOR).

Toen eenmaal bekend werd dat de band LIVE voorlopig niet meer verder zou gaan, besloten Chad Taylor, Patrick Dahlheimer en Chad Gracey toch verder te gaan met datgene wat ze het ze leuk vinden, muziek maken. Al snel werd de frontman van Candlebox, Kevin Martin, benaderd om mee te doen aan het nieuwe project en kwam Sean Hennesy, ook uit Candlebox, de gelederen versterken als solo-gitarist.

Voor de productie van hun laatste album ‘The Gracious Few’ schakelde ze de hulp in van Jerry Harrison, voormalig gitarist/toetsenist van Talking Heads en later bekend als producer van o.a. Live (Throwing Copper), Foo Fighters en No Doubt. Muzikaal gezien grijpt The Gracious Few terug naar de jaren 70 rock, waarbij overduidelijk de invloeden van bands als Led Zeppelin, AC/DC, Black Sabbath en zelfs een Pink Floyd terug te horen.

Koop je tickets hier.


Ticketmaster
MuziekMuziek