Haytham Safia (No Complication) op 19 januari 2011 in Theater De Engelenbak, Amsterdam

Ticketmaster

Wie? Haytham Safia: No Complication
Waar? Theater de Engelenbak, Amsterdam
Wanneer? Woensdag 19 januari 2011
Kaarten / tickets? Voorverkoop is meteen begonnen via het officiële verkooppunt Eventim

Safia is geboren in Galilea, maar hij woont en al lang in Nederland, waar hij o.m. in de bijzondere fusieband NoBlues speelt, een bijna klassiek te noemen kwartet. Zijn mede-NoBluesbandlid Ad van Meurs noemt hem regelmatig de Beethoven van de band, wat Safia niet leuk vindt, maar er zit wel wat in, want deze man schrijft prachtige melodieën en weet die met magnifieke arrangementen te laten schitteren.

Met enig gevoel voor humor heeft hij zijn nieuwe band No Complication genoemd, en zo te horen is er hier inderdaad geen sprake van de stevige botsende karakters die NoBlues misschien wel zo spannend maakten. Hier, op Grooves from the Galilee, wordt in alle harmonie meeslepende, prachtig mooie muziek gemaakt door muzikale zielsverwanten. Naast Haytham Safia op u’d zijn dat Osama Meleegi (van NoBlues) op afrikaanse percussie, Bram Stadhouders op gitaar, en naast Safia, de ster op dit album, Morad Khoury (ook uit Galilea) op viool.

Oosterse klanken, maar je kunt ook horen dat dit een wereldfusieband is waarin het Midden-Oosten, Afrika, Turkije en Nederland elkaar op een wonderlijk mooie manier vinden.

Koop je tickets hier.


Ticketmaster
MuziekMuziek