Drake op 19 januari 2011 in de Heineken Music Hall, kaartverkoop begint over een kwartier

Ticketmaster

Op 19 januari 2011 zal de in Toronto geboren Aubrey Graham (beter bekend als Drake) een bruisend optreden verzorgen in de Heineken Music Hall in Amsterdam.  De voorverkoop voor dit concert begint over een kwartier: op 10 november 2010 om 14u00 via TicketMaster.

De vierentwintigjarige entertainer bracht deze zomer zijn indrukwekkend debuut ‘Thank Me Later’ uit. Critici omarmden de ingetogen beats en subjectieve one-liners. Ook het grote publiek ging overstag en zorgde ervoor dat Drake’s debuut al in de eerste week op nummer 1 belandde in de US Billboard Top 200. In het voorprogramma van Drake, als speciale gast, nog een veelbelovend talent in de persoon van de nieuwe rap-sensatie J.Cole.

Drake zette zijn eerste stappen in de entertainmentwereld als acteur en verwierf in 2001 wereldroem met zijn rol van Jimmy Brooks in de TV-reeks  “Degrassi: the next generation”. Hij zou over een tijdspanne van acht jaar in 138 episodes van de serie spelen. Zijn officiële muziekcarrière begon in 2009 met de release van de mixtape “So Far Gone” met de bekende hits “Best I ever had” en “Successful”. Samen met Kanye West, Lil Wayne en Eminem nam hij kort nadien “Forever” op voor de soundtrack van de documentaire “More than a Game”, over NBA ster James LeBron.

Op 31 januari 2010 sloten Eminem, Drake, Lil Wayne en Travis Barker met een live-versie van ‘Forever’ de Grammy Awards-ceremonie af. Deze zomer volgde de bejubelde debuut-cd, die in de eerste week meer dan 447.000 exemplaren verkocht in Amerika en die inmiddels vier succesvolle singles opleverde: ‘Over’, ‘Find your love’, ‘Miss me’ en ‘Fancy’. Zijn tour kreeg de veelbelovende naam “Light Dreams and Nightmares” mee en doet behalve op 19 januari Amsterdam, op 23 januari 2011 ook Brussel aan.

Als voorprogramma brengt Drake J.Cole mee naar de HMH in Amsterdam. Deze in Duitsland geboren rapper (zijn ouders waren er als militairen gestationeerd) is de eerste artiest op Roc Nation, het platenlabel van Jay Z. Zijn officiële debuut, Cole World, moet nog verschijnen maar op basis van zijn drie uitgebrachte mixtapes en de eerste single (‘Who Dat’) wordt iedereen aangeraden op tijd in de Heineken Music Hall aanwezig te zijn!

Koop je tickets hier.


Ticketmaster
MuziekMuziek