Voorverkoop voor Zwarte Cross festival (15-17 juli 2011) vervroegd wegens BTW verhoging

Ticketmaster

Wat? Zwarte Cross festival
Wanneer? 15 t/m 17 juli 2011
Waar? Lichtenvoorde
Kaarten / tickets? Via Zwarte Cross. De voorverkoop start op 29 november 2010
(zie hieronder voor het hele schema).

Voorverkoop Zwarte Cross 2011 start in 2010 en prijzen van 2010 blijven ook gehandhaafd.

“Wat het kabinet ook besluit, wij geven onze bezoekers de kans om kaarten te kopen voor de vertrouwde lage prijs met het huidige lage BTW tarief”, aldus de Feestfabriek Alles Komt Goed BV, organisator van het jaarlijkse Zwarte Cross Festival in het Achterhoekse Lichtenvoorde. Met het oog op plannen van het kabinet om het BTW tarief op festivalkaartjes te verhogen van 6% naar 19% heeft de Feestfabriek een constructie bedacht om de bezoekers van het Zwarte Cross Festival in 2011 niet meer te laten betalen dan dat ze de afgelopen jaren hebben gedaan voor een toegangsbewijs.

Plannen kabinet Rutte: Verhoging van BTW tarief op entreekaarten 2011
“We zien het niet zitten om af te wachten wat het kabinet Rutte gaat besluiten en we zien het al helemaal niet zitten om onze bezoekers straks een veel hogere kaartprijs te laten betalen dan dat ze van ons gewend zijn. Festivals zijn toch al vaak veel te duur, dus daarom hebben we besloten om in december te starten met de voorverkoop van alle kaarten en in november al de inschrijvingen voor deelname aan de Zwarte Cross te openen. Een eventuele BTW tariefverhoging van 6% naar 19% in 2011 hoeft zo geen invloed te hebben op de portemonnee van onze bezoekers.”

Slimme constructie
Met deze slimme constructie geeft de Feestfabriek alle bezoekers de kans om in december een dagkaart voor € 20,- inclusief BTW te kopen en een campingkaart voor € 85,- inclusief BTW.
Net als vorig jaar zijn de kaarten aan de kassa en vanaf een paar weken voor de Zwarte Cross duurder. Dit om de vroege beslissers tegemoet te komen. Per 1 juni kost een dagkaart € 28,06 als het BTW tarief verhoogd wordt naar 19% (in 2010 € 25,- incl. 6% BTW). Bezoekers die in december een kaart bestellen, besparen zo € 8,06 per dagkaart. Bij een campingkaart wordt het verschil per kaart zelfs € 21,65 als de BTW verhoging doorgaat. “Een dergelijk verschil kan een flinke aanslag zijn op de portemonnee en we hebben daarom ook alles in het werk gezet binnen onze organisatie om in december te kunnen starten met de voorverkoop.”, aldus de Feestfabriek Alles Komt Goed BV.

Feestfabriek staat niet achter de kabinetsplannen
Overigens is de organisatie het niet eens met de kabinetsplannen, want de unieke formule van het Zwarte Cross Festival levert problemen op met betrekking tot de BTW tarieven. Is de Zwarte Cross nu sport (6%) of muziek (19%)? Het evenement is een combinatie van sport (6%), muziek (19%), stunts (indien atleten 6% en overig 19%?), theater (19%), literatuur (6%), poëzie (in boekvorm 6%, voorgedragen 19%), camping (19%) en humor. Het BTW tarief op humor is (nog) niet bekend. De Feestfabriek vindt dit onoverzichtelijk en niet uit te leggen aan de bezoeker.

Kaartprijzen en voorverkoopdata december 2010
– Maandag 29 november start om 11.00 uur de inschrijving voor deelname aan de Zwarte Cross 2011 via www.zwartecross.nl.
– Maandag 6 december start om 11.00 uur de voorverkoop van alle soorten kaarten voor leden van de Zwarte Cross Fanclub via www.zwartecross.nl.
– Maandag 13 december start om 11.00 uur de algemene voorverkoop van alle soorten kaarten via www.zwartecross.nl.

Inschrijven voor deelname: € 85,-
Campingkaart: € 85,-
Caravankaart: € 50,-
Dagkaart: € 20,-
3-Dagenkaart: € 40,-
Zwarte Cross Festival 2011; 15, 16 en 17 juli
Festivalterrein de Schans, Lichtenvoorde
www.zwartecross.nl

Koop je tickets hier.


Ticketmaster
MuziekMuziek