Concert Iron Maiden 8 juni 2011 in de Gelredome te Arnhem

Ticketmaster

 

Op woensdag 8 juni 2011 is GelreDome Arnhem het toneel voor een show van de Britse metalband Iron Maiden. De show maakt deel uit van ‘The Final Frontier World Tour’, ter promotie van het gelijknamige recentelijk verschenen nieuwe album van de band. De voorverkoop voor de show van Iron Maiden in Arnhem begint aanstaande vrijdag 26 november om 10.00 uur via Livenation.

Iron Maiden wordt ook wel de grondlegger van de New Wave of British Heavy Metal genoemd en dertig jaar na het debuutalbum, is The Final Frontier Maiden’s vijftiende studioalbum. De plaat is verschenen op maandag 16 augustus j.l. en kwam in Nederland direct binnen op #2, de hoogste nieuwe binnenkomer ooit voor Iron Maiden. The Final Frontier werd opgenomen in de Compass Point Studio, een vertrouwde locatie voor de band. Eerder werden hier de opnames gemaakt voor Piece Of Mind (’83), Powerslave (’84) en Somewhere In Time (’86). In totaal heeft Iron Maiden ruim 80 miljoen platen verkocht en The Final Frontier schroeft dit aantal ongetwijfeld nog wat omhoog. ‘The Final Frontier World Tour’ vindt gelukkig ook zijn weg naar Nederland, in de zomer van 2011 staat de zeskoppige metalband op het podium in Arnhem. Op woensdag 8 juni komen ‘El Dorado’ en andere songs van het nieuwe album uiteraard voorbij, maar ook klassiekers als ‘The Number of The Beast’, ‘Run to the Hills’, ‘Can I Play with Madness’, 2 Minutes to Midnight’ en ‘The Trooper’ zullen niet ontbreken. Ook mascotte Eddie geeft natuurlijk acte de présence in Arnhem. Angstaanjagender dan ooit. 

Leadzanger Bruce Dickinson: “We had a great time the last time we were in the Netherlands, at Assen in 2008. We’re playing an indoor venue this time round which will be different for the fans, so we’re all very much looking forward to that and of course seeing all our Dutch fans again!”

IRON MAIDEN – ‘The Final Frontier World Tour’
Woensdag 8 juni 2011
GelreDome – Arnhem
Entree: € 59 (excl. servicekosten)
Aanvang: 20.00 uur

Kaartverkoop start aanstaande vrijdag 26 november om 10.00 uur via: Livenation.

Koop je tickets hier.


Ticketmaster
MuziekMuziek