Rush op vrijdag 27 mei 2011 met Time Machien Tour 2011 in Ahoy, Rotterdam

Ticketmaster

Op vrijdag 27 mei 2011 komt het Canadese prog rocktrio Rush voor een concert naar Nederland. De show maakt onderdeel uit van de Time Machine Tour 2011 en vindt plaats in Ahoy’, Rotterdam.

De voorverkoop voor de show van Rush begint aanstaande vrijdag 3 december om 10.00 uur via Livenation.

Het eerste album van Rush stamt uit 1974, was het best verkochte debuutalbum van een Canadese band ooit en liet een sterke invloed van Led Zeppelin horen. De grote internationale doorbraak kwam echter met het album ‘2112’ uit 1976, waarmee de band een meer symphonische en progressieve weg insloeg. Het was het eerste album in een lange reeks van gouden en platina exemplaren, met ‘Moving Pictures’ uit 1981 als absolute topper. Het is ook dát album, met songs als ‘Tom Sawyer’, ‘Limelight’ en het Grammy-genomineerde ‘YYZ’ die de band gedurende hun Time Machine Tour 2011 integraal ten gehore zal brengen. Rush, bestaande uit zanger, bassist en toetsenist Geddy Lee, gitarist Alex Lifeson en tekstschrijver Neil Peart op drums, wordt vaak in één adem genoemd met bands als Pink Floyd en Marillion en is één van de best verkopende rockacts in de geschiedenis. Onder de noemer ‘Snakes & Arrows’ vonden op 16 en 17 oktober 2007 de meest recente optredens van Rush in Nederland plaats. Tijdens deze concerten zijn er opnames gemaakt voor de live-dvd ‘Snakes & Arrows Live’. De shows waren met het gebruik van gigantische videoschermen, lasers en lichtshow een lust voor het oog en duurden drie uur. De sfeer was fantastisch, de bandleden waren zichtbaar in een perfecte conditie en verklaarden nog lang niet met pensioen te gaan. Onlangs is Rush opgenomen in de Hollywood Walk of Fame en een nieuw album, getiteld ‘Clockwork Angels’, is in de maak waarvan twee songs, ‘BU2B’ en ‘Caravan’ reeds digitaal uitgebracht zijn. Gelukkig slaat de band ook tijdens de komende wereldtournee Nederland niet over. Vrijdag 27 mei 2011 belooft een avond te worden waarbij in Rotterdam zowel klassiekers, als een integrale live-versie van ‘Moving Pictures’ alsook de twee nieuwe songs voorbij zullen komen. De vele fans die ons land kent, worden zodoende wederom op hun wenken bediend door Rush.

RUSH – Time Machine Tour 2011 featuring the legendary Moving Pictures in his entirety

Vrijdag 27 mei 2011
Ahoy, Rotterdam
Entree: € 59 (excl. servicekosten)
Aanvang: 19.30 uur
Deuren open: 18.00 uur

Kaartverkoop start aanstaande vrijdag 3 december om 10.00 uur via: Livenation.

Koop je tickets hier.


Ticketmaster
MuziekMuziek