Ifigeneia Koningskind (Euripides) 5&6 januari 2011 in theater de Engelenbak, Amsterdam

Ticketmaster

Kaarten voor deze voorstelling koop je via het officiële verkooppunt Eventim.

Ifigeneia Koningskind is een ontroerende, toegankelijke en moderne bewerking van het wereldberoemde stuk van Euripides, waarin Ifigeneia gedwongen wordt te snel volwassen te worden. Koning Agamemnon staat klaar om uit te varen met zijn schepen naar Troje. Vanwege een eed die hij heeft afgelegd is hij namelijk verplicht zijn broer te helpen diens vrouw Helena terug te halen. De oorlog moet snel beginnen, maar er is geen wind en dus kunnen de schepen niet uitvaren. Agamemnon moet zijn dochter … meer lezenIfigeneia offeren voor de goden, pas dan zal de wind weer waaien. Er komt een zware last op de schouders van het jonge meisje Ifigeneia te liggen. Een kind dat gedwongen wordt een beslissing te nemen die zelfs voor een volwassene veel te groot is.

De spelersgroep bestaat zowel uit professionals als amateurs. De voorstelling is geregisseerd door Rowdy Pelgrim. Hij is momenteel vierdejaars student aan de Academie voor Drama te Tilburg.

Kaarten voor deze voorstelling koop je via het officiële verkooppunt Eventim.

Koop je tickets hier.


Ticketmaster
MuziekMuziek