Gevallen Engelen voorstelling 25 en 26 februari in Theater de Engelenbak, Amsterdam

Ticketmaster

Kaarten via het officiële verkooppunt Eventim.

In ‘Gevallen Engelen’ van Noel Coward zien we hoe bij twee welvarende echtparen de verveling in het huwelijk is geslopen. Terwijl hun Poolse hulp zich vergaapt aan de overdadige luxe van haar nieuwe huis en een ex-minnaar zijn kansen waagt, zetten de echtelieden hun “comfort zone” op het spel.

Julia en Jane zijn hartsvriendinnen. Badend in weelde, maar dodelijk verveeld in het huwelijk. Hun rijke echtgenoten Fred en Willy zetten regelmatig samen de bloemetjes buiten tijdens hun golfweekendjes, waardoor Julia en Jane alle tijd hebben om zich uit te leven in hun eigen fantasieën. De vriendschap van Julia en Jane wordt op de proef gesteld door de onverwachte komst van Maurice, deze playboy met wie beide dames ooit een korte maar hevige romance hebben beleefd. Saunders, de au pair van Julia en Fred, ziet met lede ogen aan hoe de messen worden geslepen…

Sloof & Co speelt ‘Gevallen Engelen’, geschreven door Noël Coward in 1923. Het stuk veroorzaakte destijds een klein schandaal, vanwege Cowards genadeloze kijk op de hypocrisie van de Britse Upperclass. Tot twee maal toe werd de opvoering voortijdig beëindigd. In de regie van Nelleke Zitman wordt duidelijk dat de thematiek van Cowards stuk uit de roaring twenties nog steeds pijnlijk actueel is. Welke verlangens blijven er over wanneer je alles kunt krijgen wat je hartje begeert? Moet je blijven jagen op nieuwe kicks?

Kaarten via het officiële verkooppunt Eventim.

Koop je tickets hier.


Ticketmaster
MuziekMuziek