Gods Lusten toneelstuk op 23 en 24 maart in de theater de Engelenbak, Amsterdam

Ticketmaster

Wat? Gods Lusten, toneelstuk van Dick van den Heuvel
Wanneer? 23 en 24 maart 2011
Waar? theater de Engelenbak, Amsterdam
Kaarten / ticket? Via het officiële verkooppunt Eventim.

Dick van den Heuvel schrijft speciaal voor ‘De Plankeniers’ een nieuw toneelstuk over misstanden en seksueel misbruik binnen de Katholieke Kerk. Na alle schandalen in het buitenland lijkt de Katholieke Kerk in Nederland niet te kunnen ontkomen aan een diepgaand onderzoek. Maar het is lastig om uit te vinden wat er werkelijk destijds is gebeurd, want niet iedereen wil praten en vaak zijn de mogelijke daders jaren geleden overleden.

Een gepensioneerde priester leeft teruggetrokken in een klooster in Noord-Brabant. Op een dag belt een zwerver aan die de priester vraagt om de waarheid boven tafel te krijgen… De priester is de enige die hij vertrouwt. Die nacht sterft de zwerver aan ondervoeding en uitdroging. De priester weet wat hem te doen staat. Hij moet terug naar het stadje waar hij eind jaren zestig als jonge Kapelaan werd aangesteld en waarvan hij altijd geweten heeft dat de gemeenschap daar een groot geheim verborgen hield. Hij verwijt zichzelf dat hij destijds niet heeft gezocht naar de werkelijke misstanden binnen het pastoraat. Het is maar de vraag of hij na al die jaren nog daders, slachtoffers en getuigen kan vinden om de geschiedenis te reconstrueren. Van zijn kerk heeft hij in ieder geval weinig steun te verwachten.

Koop je tickets hier.


Ticketmaster
MuziekMuziek