Don Giovanni – De Nederlandse Opera in het Muziektheater, Amsterdam

Ticketmaster

Don Giovanni door De Nederlandse Opera (DNO) vanaf april in het Muziektheater, Amsterdam
Meer info

De Nederlandse Opera presenteerde in het Mozart-jaar 2006 drie nieuwe producties van Così fan tutte, Don Giovanni en Le nozze di Figaro, die op drie achtereenvolgende dagen in première gingen. Deze unieke trilogie werd op spraakmakende wijze geënsceneerd door Jossi Wieler en Sergio Morabito. De opera’s worden afzonderlijk in reprise genomen. De mythe van de verleider Don Giovanni lijkt gehuld in het donker van een nacht waaraan maar geen einde wil komen. De moord op de vader van Donna Anna zet een reeks gebeurtenissen in gang, met als dramatische finale de terugkeer van de dode als de ‘Stenen Gast’, die de zondaar naar de hel stuurt. De personages kunnen zich niet bevrijden van hun verleden. Don Giovanni zelf is daarvoor permanent op de vlucht.

Constantinos Carydis leidt het Nederlands Kamerorkest. De jonge Griek dirigeerde in januari 2010 tevens de reprise van Le nozze di Figaro. De titelrol wordt vertolkt door Alexander Marco-Buhrmester, na zijn DNO-debuut als Montfort Les vêpres siciliennes, aan het begin van dit seizoen.

Koop je tickets hier.


Ticketmaster
MuziekMuziek