Zaterdag in de vvk: an Evening with Ven-ish (Venice) 13 april in Atak, Enschede

Ticketmaster

An evening with Ven-ish. Venice gitarist Michael Lennon verzamelt zijn familie om zich heen voor een heel bijzonder concert.  Eerder die week speelt hij met Venice in een uitverkochte Melkweg. Zijn bandleden verlaten daarna het land voor ‘The Wall’ tour met Roger Waters maar Michael Lennon speelt nog twee intieme akoestische concerten in Enschede en Amsterdam.

 De bandleider van Venice doet twee extra akoestische shows onder de naam ‘An Evening with Ven-ish’ met andere familieleden uit de Lennon-stal, die nog niet eerder te zien waren in Nederland. The groep bestaat uit zijn oudere broer Tom, neefje Charlie Vaughn (zoon van Kipp), 15-jarige dochter Avalon Lennon en vaste Venice-bassist Mark Harris.

Tom Lennon was het grote voorbeeld voor Michael. Als kind volgde hij thuis in de garage de repetities van The Other Half, de band van zijn broer. Die band speelde in het voorprogramma van The Doors, maar moest er mee ophouden omdat Tom in Vietnam moest dienen. Kort geleden begon Tom weer liedjes te schrijven. Michael: ‘He was the main reason I became a musician. And I’m honored to be producing his new album that’s a mix of folk, country and Americana.’
Charlie Vaughn treedt steeds vaker op met Venice. Maar hij heeft ook een eigen band The Daily Routine, met als drummer Michael Lennon.
Ven-ish is een nieuwe tak aan de ‘Family tree’, maar zal niet schromen om naast eigen en nieuw werk, ook de klassiekers uit het Venice repertoire te vertonen, maar dan voorzien van een eigen kleur. De Venice-clan heeft een bijzonder band met Enschede. Na de vuurwerkramp in 2000 heeft de band het nummer ‘The Family Tree’ opgedragen aan de slachtoffers van deze ramp. Dit nummer zal naar verwachting niet ontbreken op deze avond.

Kaarten
Voor dit bijzondere concert op 13 april zijn maar een beperkt aantal zitplaatsen beschikbaar. De voorverkoop voor het concert start op donderdag 6 januari op http://www.venicecentral.com/ en op zaterdag 8 januari om 10.00 uur alleen online op http://www.atak.nl/.

Koop je tickets hier.


Ticketmaster
MuziekMuziek