Concert 14 maart 2011 van Gilbert O’Sullivan in Vredenburg Leidsche Rijn te Utrecht

Ticketmaster

Op maandag 14 maart 2011 geeft de Ierse singer-songwriter Gilbert O’Sullivan een concert in Vredenburg Leidsche Rijn in Utrecht.

De voorverkoop van dit concert start aanstaande vrijdag 14 januari om 10.00 uur.

Gilbert O’Sullivan, geboren in het Ierse Waterford en opgegroeid in Engeland, scoort in 1971 zijn eerste nummer 1 hit met ‘Nothing Rhymed’. Het is het begin van een zeer succesvolle carrière met vijftien hit singles zoals ‘Matrimony’ en ‘Alone Again (Naturally)’ en vijf top 10 albums op rij. Hiermee wordt hij een van de grootste sterren van de jaren ’70.

In de jaren ’80 en een deel van de jaren ’90 brengt O’Sullivan noodgedwongen meer tijd door in de rechtszaal dan in de studio als gevolg van twee grote, voor de muziekindustrie belangrijke rechtszaken die hij beide wint. Daarnaast brengt hij nog steeds muziek uit en scoort midden jaren ’90 zelfs een nr 1 hit in Japan met ‘Tomorrow Today’.
Zijn muziek is gebruikt in diverse televisie en film soundtracks uiteenlopend van ‘Stuart Little 2’ tot ‘The Virgin Suicides’. Tijdens live optredens worden zijn enorme muzikale capaciteiten immer duidelijk. Gilbert O’Sullivan wordt tijdens zijn vaak twee uur durende concerten begeleid door zijn 11-koppige band, inclusief strijkkwartet.

Eind deze maand verschijnt bovendien ‘Gilbertsville’. Een album met 14 nieuwe nummers opgenomen in Londen en Nashville en een bonus track ‘School Meals’.

Maandag 14 maart 2011
Vredenburg Leidsche Rijn – Utrecht
Entree: € 45, € 47,50 (excl. servicekosten)
Aanvang: 20.15 uur

Kaartverkoop start aanstaande vrijdag 14 januari om 10.00 uur via Live Nation.

Koop je tickets hier.


Ticketmaster
MuziekMuziek