Crosby & Nash naar Nederland! Concert op 16 oktober in RAI, Amsterdam

Ticketmaster

Op zondag 16 oktober 2011 vereren singer-songwriters Crosby & Nash ons land met een concert in de RAI, Amsterdam. Let op: voor dit concert zijn alleen zitplaatsen beschikbaar. Voorverkoop start a.s. vrijdag 4 maart om 10u00 via LiveNation.

Al sinds 1968 maken David Crosby (1941) uit Californië en de Britse Graham Nash (1942) samen muziek. Soms als trio (met Stephen Stills), heel sporadisch als kwartet (met Stephen Stills én Neil Young), maar, naast hun individuele projecten, meestal samen. Crosby en Nash maken deel uit van ’s werelds eerste supergroep CSN (Crosby, Stills en Nash), ook wel ‘The voice on an entire generation’ genoemd. Met hun optreden op Woodstock 1969 en het debuutalbum uit datzelfde jaar hebben de mannen zich direct op de muzikale wereldkaart gezet. De combinatie van de rauwe, schelle stem van Crosby en de Britse muzikale schoonheid van Nash geeft een magisch en harmonieus resultaat, van unieke wereldklasse. Behalve dat beide heren opgenomen zijn in de Rock and Roll Hall of Fame, ontving Graham Nash in 2010 ook de onderscheiding van Officer of the British Empire (OBE), voor zijn bijdragen aan de muziekindustrie en zijn liefdadigheid. Afgelopen jaar stonden Crosby, Stills & Nash op het podium van Bospop (Weert), nu is het de beurt aan Crosby & Nash om Amsterdam te laten horen wat ze nog altijd in huis hebben.

Crosby & Nash worden tijdens de komende tour vergezeld door James Raymond (keyboards), Dean Parks (gitaar), Kevin McCormick (basgitaar) en Steve DiStanislao (drums) en ze brengen zowel akoestische als elektrische nummers ten gehore. David Crosby en Graham Nash hebben erg veel zin in de nieuwe show. Crosby verklaart: “Touring with a full band gives us the opportunity to do selections from our catalogue that Graham and I haven’t performed live together before. We will also be introducing some brand new songs we’ve written, that have never been heard onstage or on record.”

Arrow Classic Rock presents

AN EVENING WITH DAVID CROSBY & GRAHAM NASH

Zondag 16 oktober 2011
RAI, Amsterdam
Aanvang: 20.00 uur
Kaartverkoop start a.s. vrijdag 4 maart om 10u00 via LiveNation.

Koop je tickets hier.


Ticketmaster
MuziekMuziek