R. Kelly in concert op 19 april in de Heineken Music Hall, Amsterdam – Voorverkoop vrijdag

Ticketmaster

Op 19 april 2011 geeft R. Kelly een concert in de Heineken Music Hall (HMH) in Amsterdam. De voorverkoop voor dit concert start vrijdag 11 maart om 10u00 via Livenation

R. Kelly is één van de meest populaire artiesten van het afgelopen decennium. Al meer dan 18 jaar is R. Kelly een succesverhaal: Hij verkoopt wereldwijd miljoenen albums en heeft in zijn carrière meerdere Grammy Awards gewonnen. De man uit Chicago regeert als de ‘King of R&B’ en na een korte afwezigheid, vorig jaar werd het uitverkochte concert van R. Kelly in de Heineken Music Hall afgelast in verband met knobbeltjes op zijn stembanden, is hij weer helemaal terug: De Chicago soul man staat op 19 april op het podium van de Heineken Music Hall.
R. Kelly groeide als Robert Sylvester Kelly op in het harde milieu van de arme wijken in Chicago. Muziek is al vroeg zijn voornaamste manier om aan zijn omgeving te ontsnappen. Zijn muzieklerares merkt al op jonge leeftijd zijn talent op en voorspelt hem een grote muzikale carrière.
In 1992 brengt hij samen met de band Public Announcement het debuutalbum ‘Born Into The 90s’ uit. In 1993 komt R. Kelly met zijn eerste soloplaat ’12 Play’. Dit album wordt een enorm succes en bevat enkele grote hits als ‘Bump ’n Grind’ en Your Body’s Callin’. In de jaren die volgen blijft Kelly scoren met hits als ‘I Believe I Can Fly’ en het duet ‘I’m Your Angel’ met Celine Dion. Ook als producer en songwriter is Kelly actief en in die hoedanigheid mede verantwoordelijk voor Michael Jacksons hit ‘You Are Not Alone’.

In januari van dit jaar is ‘Love Letter’ verschenen. Dit nieuwste R. Kelly album is een ode aan soul legendes als Sam Cooke, Donny Hathaway en Marvin Gaye.
R. KELLY
Dinsdag 19 april 2011
Heineken Music Hall – Amsterdam
Aanvang: 20u00

Kaartverkoop start vrijdag 11 maart om 10u00 via Livenation

Koop je tickets hier.


Ticketmaster
MuziekMuziek