Over de grens: The Cult op 19 en 20 juni in Bochum en Hamburg, Duitsland

Ticketmaster

The Cult zal op 19 en 20 juni bij de oosterburen optreden. Op 19 en 20 juni kan je een concert bijwonen in Hamburg of Bochum, Duitland. In Nederland zal de band alleen optreden bij Dauwpop, Hellendoorn.
Kaartverkoop is meteen begonnen via Eventim.

De pittige muziek en de liedteksten van Astbury waaruit zijn bewondering voor de Amerikaanse indianen sprak (in zijn jeugd verbleef hij enige tijd in Canada), zorgden voor een unieke combinatie waarmee The Cult Engeland als rockland weer op de kaart zette. Gedurende de rest van de jaren 80 bleef de groep dan ook uiterst populair, hoewel de samenstelling van de groep zeer regelmatig wijzigde.

Twee mijlpalen waren hun albums Love (1985) en Sonic Temple (1989). De singles Edie en She Sells Sanctuary (beiden uit de jaren tachtig) staan nog jaarlijks in diverse eindejaars-hitlijsten.

In de Top 2000 kwam die laatste in de 2009-editie binnen op nummer 1914. Nadat The Cult aan het begin van de jaren ’90 haar carrière enige tijd onderbroken had lukte het niet om de oude populariteit te herkrijgen. In 1992 haalde de groep nog wel de woede van Pinkpop-organisator Jan Smeets op de hals door op de Pinkpop-maandag tot na middernacht door te spelen. Dit was totaal tegen de gemaakte afspraken in. In 1995 besloten de groepsleden The Cult op te heffen. Dit bleek echter niet definitief: in 2001 brachten Astbury/Duffy samen met bassist Billy Morrison en ex-Guns ‘n’ Roses drummer Matt Sorum als The Cult een nieuw album uit, Beyond Good and Evil. Hoewel artistieke waardering niet uitbleef, werd de wedergeboorte commercieel geen succes. De individuele leden laten nog wel van zich horen. Ian Astbury was zanger van The Doors of the 21st Century waarin hij samen met enkele overgebleven Doors-leden van 2004 tot 2007 een wereld-tour gemaakt heeft. Aan het eind van deze tour heeft The Cult in 2006 ook enkele optredens gedaan. Medio 2006 kwam John Tempesta de band versterken als drummer en drumtechnicus.

Koop je tickets hier.


Ticketmaster
MuziekMuziek