Pitch festival op 9 en 10 juli in Cultuurpark Westergasfabriek (Westerpark)

Ticketmaster

Op zaterdag 9 en zondag 10 juli vindt in Cultuurpark Westergasfabriek in Amsterdam de eerste editie van PITCH plaats. PITCH richt zich op liefhebbers van vooruitstrevende elektronische muziek, waarbij de programmering zich kenmerkt door de aanwezigheid van een groot aantal live bands. De eerste acts zijn inmiddels bevestigd, waaronder: Flying Lotus, The Gaslamp Killer en Crystal Fighters. De kaartverkoop voor PITCH start a.s. vrijdag 8 april om 10.00 uur via Livenation

PITCH is een avontuurlijk en intiem festival in hartje Amsterdam dat inspeelt op de ontwikkelingen in de pop en dance. Trend is dat veel DJ’s en producers niet meer alleen hun laptop gebruiken of alleen met platen of cd’s draaien maar steeds vaker met een volledige band op het podium staan. De programmering richt zich op een mix van dubstep, beats, (deep)house, pop, disco, UK funky, jazz, electronica en meer.
PITCH beslaat drie podia: de Westerunie, Het Transformatorhuis en de Gashouder. De Westerliefde en het Westergasterras met het bijbehorende plein zijn ook bij het festivalterrein betrokken. Per dag is er plek voor 4.000 bezoekers. Op zaterdag 9 juli gaan de poorten om 13.00 uur open en inclusief nachtprogrammering eindigt het festival die dag om 05.00 uur. De volgende dag, op zondag 10 juli, is het programma van 13.00 uur tot 23.00 uur. Er zijn zowel passepartouts als dagkaarten verkrijgbaar.
Met headliners als eerdergenoemde Flying Lotus, The Gaslamp Killer en Crystal Fighters, die deze week met Plage de 3FM Megahit zijn, staat er nu al een behoorlijke line-up. Maar ook door Bugge Wesseltof & Henrik Schwarz Duo, Chromeo, Jamie Woon, Junior Boys, Buraka Som Sistema, Hudson Mohawke, Mount Kimbie, Apparat Band en Palmbomen is PITCH een avontuurlijk festival voor bezoekers die op zoek zijn naar een nieuw en fris geluid.

De komende periode worden meer namen aan de programmering toegevoegd.
Zaterdag 9 juli (binnenkort meer namen)
Crystal Fighters
Bugge Wesseltoft & Henrik Schwarz Duo
The Gaslamp Killer
Chromeo
Buraka Som Sistema
Apparat Band
Junior Boys
Jungle by Night
Joker
Floating Points
Dâm-Funk
Palmbomen
Zondag 10 juli (binnenkort meer namen)
Flying Lotus
The Gaslamp Killer
Jamie Woon
Hudson Mohawke
Mount Kimbie
Tom Trago (live)
Dorian Concept
Yacht
Kijk voor meer informatie op de festivalsite: http://www.pitchfestival.nl/
PITCH op Twitter: @pitch_fest
PITCH op Facebook: Pitch Festival
PITCH
Cultuurpark Westergasfabriek – Amsterdam
Dagkaart zaterdag 9 juli, Dagkaart zondag 10 juli of Passe-partout

Tijden zaterdag: 13.00 uur – 05.00 uur
Tijden zondag: 13.00 uur – 23.00 uur
Kaartverkoop start aanstaande vrijdag 8 april om 10.00 uur via Livenation

Koop je tickets hier.


Ticketmaster
MuziekMuziek