Anathema concert op 8 juli 2011 in Atak, Enschede

Ticketmaster

De band die ooit begon als death/doom en gothicband (denk Paradise Lost en My Dying Bride), maakte zo’n 15 jaar geleden een draai naar de rock /post-progressive kant. Met een volledig nieuwe geluid dat leunt op de sfeer van Pink Floyd en Porcupine Tree maakten ze in 1996 het album ‘Eternity’. Het laatste studio album van de band werd, na veel uitstel en aanpassingen, uitgebracht in de vorm van ‘ We’re Here Because We’re Here’. Steve Wilson van Porcupine Tree nam de mix voor zijn rekening. Hij omschrijft de CD als ‘absoluut een van de beste albums waar ik ooit mee heb mogen werken’. Het album die een pure sfeer ademt en werd verkozen tot Classic Rock Prog Album van het jaar door Classic Rock magazine.

Deze zomer brengt de formatie rond de drie broers Vincent (zang, gitaar), Daniel (gitaar) en Jamie (bas) Cavanagh een bezoek aan Atak. Een must-see voor liefhebbers van sfeervolle, spannende, avontuurlijke, fantasierijke en hypnotiserende muziek.

Concertdatum: 8 juli 2011
Meer info: Atak

Koop je tickets hier.


Ticketmaster
MuziekMuziek