Incubus op 25 november in HMH, Amsterdam – voorverkoop vrijdag

Ticketmaster

Op vrijdag 25 november 2011 komt de Amerikaanse cross-over band Incubus voor een concert naar de Heineken Music Hall in Amsterdam. Het concert maakt deel uit van de ‘If Not Now, When? World Tour 2011 – 2012’ en de voorverkoop begint aanstaande vrijdag 22 juli 2011 om 10.00 uur.

Een fijn stukje muziekgeschiedenis: in 1991 gevormd door enkele klasgenoten uit Calabasas (Californië, USA) en voorzien van een mix aan stijlen binnen het alternatieve- en rockgenre bracht Incubus in 1995 ‘Fungus Amongus’ uit, geheel op eigen kracht. Daarna volgde snel een platencontract, de opvolgers ‘S.C.I.E.N.C.E’ (1997) en ‘Make Yourself’ (1999) alsmede een druk tourschema. ‘Make Yourself’ behaalde de Billboard Top 200 en bezat sterke singles als ‘Pardon Me’ en ‘Stellar’. Het nummer ‘Drive’ van datzelfde album werd hun eerste top tien hit en daarmee was de toon gezet. Het volgende album ‘Morning View’ uit 2001 werd nummer twee in de Billboard Top 200 en ook buiten de Amerikaanse landsgrenzen een groot succes. ‘Wish You Were Here’, ‘Nice To Know You’ en ‘Warning’ groeiden uit tot regelrechte radiohits, iets waar Incubus in 1991 nooit rekening mee had gehouden. Nadat ook de platen ‘A Crow Left of the Murder (2004) en ‘Light Grenades’ (2006) de top van de top bereikten, zijn de heren pas in 2010 de studio weer ingedoken. Het resultaat, geproduceerd door Brendan O’Brien, heet ‘If Not Now, When?’ en is onlangs uitgekomen. Incubus heeft nog nooit twee dezelfde platen afgeleverd en zo is ook deze laatste geheel anders dan alle vorige exemplaren. In de biografie behorende bij ‘If Not Now, When?’ verklaart frontman Brandon Boyd het als volgt: “If Not Now, When?’ is our unabashed, romantic, lush, sonic love letter to the world. It’s darker, slower, more rich, more refined and more involved than anything Incubus has birthed to date. If Not Now, When? is a unique event in space and time. Never to be repeated again. Now. Now. Now.”

Tweemaal eerder stond Incubus op de planken in de Heineken Music Hall, waarvan de laatste keer alweer ruim vier jaar geleden is. Op 16 maart 2007 gaf de band een briljante show in Amsterdam. Reken maar dat Incubus ook op 25 november 2011 weer een onvergetelijk concert neerzet. Aan Brandon zal het in ieder geval niet liggen: “See you soon, girls and boys. We love making music and we feel blessed and grateful to have your attentions today and hopefully tomorrow!”

INCUBUS & Special Guest – IF NOT NOW, WHEN? WORLD TOUR 2011 – 2012

Vrijdag 25 november 2011
Heineken Music Hall, Amsterdam
Entree: € 44,- (incl. servicekosten)
Aanvang: 20.00 uur

Kaartverkoop voor het concert van Incubus start aanstaande vrijdag 22 juli, om 10.00 uur via: http://www.livenation.nl/. Naast de reguliere kaartverkoop vindt er van woensdag 20 juli 10.00 uur tot donderdag 21 juli 10.00 uur een speciale fanclub presale plaats (max. 2 tickets per persoon). Kijk voor meer informatie hierover op: http://www.incubushq.com/.

Koop je tickets hier.


Ticketmaster
MuziekMuziek