Elbow op 14 november in de Heineken Music Hall, Amsterdam

Ticketmaster

Dit najaar keert Elbow terug naar Nederland voor een concert in de Heineken Music Hall op 14 november. Dit maakte de Britse groep gisteren bekend tijdens hun optreden op Lowlands. De kaartverkoop voor dit concert start vrijdag 26 augustus om 10.00 uur via Livenation.

Guy Garvey (zang), Craig Potter (piano), Pete Turner (basgitaar), Richard Jupp (drums) en Mark Potter (gitaar) groeiden samen op in Manchester. Voor het debuutalbum ‘Asleep in the Back’ wordt Elbow in 2001 meteen genomineerd voor een Mercury Prize. Vanaf dat moment groeit hun populariteit gestaag verder. Zo kreeg de band in 2008 de Mercury Music Prize voor hun voorlaatste album ‘The Seldom Seen Kid’ en in februari 2009 de Brit Award voor de beste Britse band.

Eerder dit jaar verscheen het nieuwe album ‘Build a Rocket Boys!’ met daarop de hit ‘Lippy Kids’. Van dat album verschijnt op 30 september een speciale Dutch Festival Edition, met daarop opnames van de shows die de band dit jaar op Pinkpop en gisteren op Lowlands gaf.

ELBOW
+ support act Howling Bells

Maandag 14 november
Heineken Music Hall – Amsterdam
Aanvang: 20.00 uur

Kaartverkoop start aanstaande vrijdag om 10.00 uur via: http://www.livenation.nl/

Koop je tickets hier.


Ticketmaster
MuziekMuziek