The Smashing Pumpkins concert op 8 november in de HMH, Amsterdam

Ticketmaster

Op dinsdag 8 november is de Heineken Music Hall het toneel voor een concert van The Smashing Pumpkins, en daarmee voor de muzikale magie die Billy Corgan en kompanen steevast neer weten te zetten. De voorverkoop voor het concert van The Smashing Pumpkins begint volgende week vrijdag 9 september om 10.00 uur via http://www.livenation.nl/.

‘Disarm’, ‘Today’, ‘Tonight, Tonight’, ‘Zero’ en natuurlijk ‘1979’; zomaar een greep uit de wonderschone hits van The Smashing Pumpkins. Hits die ook in Amsterdam weer de revue zullen passeren, net zoals songs van het nog te verschijnen nieuwe album ‘Oceania’. De bandbezetting van The Smashing Pumpkins heeft een aantal wisselingen gekend, maar frontman Billy Corgan is al sinds de oprichting in 1988 een vaste waarde. Chicago is de stad waar het destijds allemaal begon en de grote doorbraak kwam met debuutalbum ‘Gish’ (1991), die direct de platina status behaalde. De invloedrijke klassiekers ‘Siamese Dream’ (1993) en ‘Mellon Collie and the Infinite Sadness’ (1995) werden zelfs vier resp. negen keer platina. Na een pauze van vijf jaar was de band in 2005 opeens terug. Vrij snel daarna lag er een nieuw album in de schappen en stond de band ook in Nederland weer op de planken; in 2007 op Pinkpop en in 2008 in de Brabanthallen van Den Bosch. Billy Corgan kondigde in 2009 aan dat de band werkt aan een bijzonder project, genaamd ‘Teargarden By Kaleidyscope’, een album waarvan tot op heden vijf tracks beschikbaar zijn. De gehele plaat wordt uiteindelijk uitgebracht in de vorm van een luxe box en bevat 44 composities. Daarnaast wordt begin 2012 het nieuwe studioalbum ‘Oceania’ verwacht. Genoeg stof dus om een unieke en muzikaal sterke avond te vullen. Door The Smashing Pumpkins. Voor jullie. 8 november. Amsterdam.

The Smashing Pumpkins – “The Other Side of the Kaleidyscope Tour”
Dinsdag 8 november 2011
Heineken Music Hall, Amsterdam
Entree: € 48,40 (incl. servicekosten)
Aanvang: 20.00 uur

Kaartverkoop voor het concert van The Smashing Pumpkins start volgende week vrijdag 9 september, om 10.00 uur via: http://www.livenation.nl/event/244106/the-smashing-pumpkins-the-other-side-of-the-kaleidyscope-tour-tickets.

Koop je tickets hier.


Ticketmaster
MuziekMuziek