Dream Theater op 1 februari 2012 in de Ijsselhallen, Zwolle

Ticketmaster

Onder de noemer ‘A Dramatic Tour of Events’ komt de Amerikaanse symfonische rockgroep Dream Theater op woensdag 1 februari 2012 voor een concert naar de IJsselhallen in Zwolle. De voorverkoop voor het concert van Dream Theater plus guests begint morgen, zaterdag 10 september om 10.00 uur via LiveNation.

Dream Theater, ontstaan in 1986, ontwikkelde zich in de loop der jaren tot een supergroep en één van de meest succesvolle progressieve metalbands. De band verrast met een unieke mix van freaky progressieve metal uit de jaren ’70, heavy metal uit de 80’s en melodieuze progrock. Met hun tweede album ‘Images and Words’ maakte Dream Theater dan ook rigoreus een einde aan het stoffige image dat symfonische rock tot dan toe had. De plaat was niet alleen symfonisch, maar ook en vooral spannend, weerbarstig en bij vlagen snoeihard. Muzikale perfectie, veelzijdigheid en artistieke integriteit staan hoog in het vaandel bij de vijf mannen van Dream Theater. En dat alles zonder ook maar één moment de identiteit van de band te verliezen. Ook tijdens het laatste optreden van Dream Theater in Nederland, op de laatste editie van Bospop in Weert, wist de band te overtuigen, en dat met in het achterhoofd dat drummer en lid van het eerste uur Mike Portnoy recentelijk vervangen was door nieuwkomer Mike Mangini.
Al meer dan tien miljoen platen en DVD’s heeft Dream Theater inmiddels verkocht en vanaf vandaag ligt het elfde studioalbum in de schappen. ‘A Dramatic Turn of Events’ is geproduceerd door John Petrucci, gemixt door Andy Wallace (Nirvana, Prince, System of a Down) en houdt de luisteraar in zijn greep, vanaf de ijzersterke opener ‘On The Backs Of Angels’ tot de prachtige ballad ‘Beneath The Surface’. De bijbehorende tour ‘A Dramatic Tour of Events’ brengt Dream Theater op woensdag 1 februari 2012 naar Zwolle.
Dream Theater plus guests – ‘A Dramatic Tour of Events’
plus guests Periphery
Woensdag 1 februari 2012
IJsselhallen, Zwolle
Entree: € 60,50 (incl. servicekosten)
Aanvang: 20.00 uur

Kaartverkoop voor het concert van Dream Theater plus guests start morgen, zaterdag 10 september, om 10.00 uur via LiveNation.

Koop je tickets hier.


Ticketmaster
MuziekMuziek