Concert The Black Keys op 1 februari 2012 in het Klokgebouw te Eindhoven

Ticketmaster

Op woensdag 1 februari 2012 geven The Black Keys een concert in het Klokgebouw in Eindhoven. De voorverkoop voor dit concert begint aanstaande vrijdag 16 september om 10.00 uur.

Behalve het concert in Eindhoven toeren The Black Keys in januari en februari door Europa en doen ze de volgende landen aan: België, Frankrijk, Duitsland, Italië, Zwitserland en het Verenigd Koninkrijk.

De tournee sluit aan op de twee meest meest succesvolle jaren uit de carrière van de band tot nu toe. In mei 2010 brachten ze hun zesde album Brothers uit waarmee ze behalve drie Grammy Awards, ook een MTV Video Music Award wonnen en bovendien in vele eindejaarlijsten bovenaan eindigden. Met de hitsingles ‘Tighten Up’ en ‘Howlin’ For You’, heeft Brothers een Gouden status gekregen in de UK en de US en zelfs Platinum in Canada. Wereldwijd zijn er meer dan een miljoen exemplaren van het album verkocht en gaven ze ontelbare uitverkochte concerten en speelden ze op vele festivals.

‘One of the best rock ‘n’ roll bands on the planet.’ – Uncut

‘Rock minimalism pushed to the max.’ – Rolling Stone

The Black Keys bestaat uit zanger/gitarist Dan Auerbach en drummer Patrick Carney. Hun debuutalbum The Big Come Up verscheen in 2002, gevolgd door Thickfreakness (2003) en Rubber Factory (2004). In 2006 tekenden ze bij Nonesuch Records voor Noord Amerika en brachten ze hun vierde album Magic Potion uit, welke gevolgd werd door het door Danger Mouse geproduceerde Attack and Release uit 2008.
Op dit moment leggen The Black Keys de laatste hand aan hun zevende, nog titelloze album. Dit album zal voor de allereerste keer wereldwijd uitgebracht worden op Nonesuch Records. Het album is opgenomen in Auerbach’s studio in hun nieuwe woonplaats Nashville en zal wederom geproduceerd worden door Danger Mouse. Carney omschrijft de plaat als “The first record we’ve made where it’s all rock and roll”. Auerbach voegt hier aan toe: “It’s the fastest we’ve ever played”.

Meer details over het nieuwe album worden binnenkort bekendgemaakt door de platenmaatschappij.

European Tour Schedule – januari & februari 2012

23 januari Lotto, Antwerpen, België
24 januari Zenith, Lille, Frankrijk
25 januari Zenith, Parijs, Frankrijk
27 januari Sporthalle, Hamburg, Duitsland
28 januari Arena, Berlijn, Duitsland
30 januari Alcatraz, Milaan, Italië
31 januari Maag Hall, Zürich, Zwitserland
1 februari Klokgebouw, Eindhoven, Nederland
3 februari Capital FM Arena, Nottingham, Verenigd Koninkrijk
4 februari Corn Exchange, Edinburgh, Verenigd Koninkrijk
6 februari Apollo, Manchester, Verenigd Koninkrijk
10 februari Alexandra Palace, Londen, Verenigd Koninkrijk

The Black Keys + support act
Woensdag 1 februari 2012

Klokgebouw – Eindhoven
Entree: € 38,50 (incl. servicekosten)
Aanvang: 20.00 uur

De kaartverkoop start op vrijdag 16 september om 10.00 uur

Koop je tickets hier.


Ticketmaster
MuziekMuziek