Heideroosjes afscheidstour op 3 december in Atak, Enschede. Vvk vanaf zaterdag

Ticketmaster

Heideroosjes stoppen ermee!

De Heideroosjes, Nederlands bekendste en meest spelende punkrockgezelschap, gaan stoppen. De band opereert al tweeëntwintig jaar in ongewijzigde bezetting. Op maandag 21 november verschijnt het nieuwe en tevens laatste studioalbum ‘CEASE-FIRE’. Poppodium Atak is vereerd om deel uit te maken van deze afscheidstour. Op zaterdag 3 december zullen ze voor de laatste keer het podium van Atak betreden.

Heideroosjes hebben bijna 1500 optredens door heel Europa gemaakt, maar toerden ook in de Verenigde Staten, Japan en Zuid Afrika. In 2004 ontving de groep een Edison. De band stond lange tijd onder contract bij het grootste punklabel ter wereld, het Amerikaanse Epitaph Records. Heideroosjes verkochten een honderdduizenden albums en speelde meermalen op festivals als Pinkpop, Pukkelpop, Lowlands en Rock Werchter. Ook schuwde het viertal opmerkelijke samenwerkingen niet. Zo speelde de groep samen met het klassieke Metropole Orkest en maakte met Gerd Leers, destijds Burgemeester van Maastricht, een protestsong over het softdrugsbeleid. Ook werkte de band samen met uiteenlopende popartiesten zoals Henny Vrienten, Urbanus en Lemmy Killmister van de Engelse rockband Motörhead.

“Dit doet pijn tot in mijn botten” vat zanger/gitarist Marco Roelofs het besluit samen. “Heideroosjes is geen hobby, het is een levensstijl. En bovendien al jaren onze broodwinning. Wij zijn op 14-jarige leeftijd samen begonnen en zijn inmiddels meer dan de helft van ons leven met elkaar op pad. We zijn langer samen als band dan met onze vriendinnen”. Maar de intensieve levensstijl die bij het bandleven hoort maakte niet meer ieder bandlid gelukkig, zo blijkt. “Wanneer je in een professionele band speelt dan zit er altijd druk op de ketel. Dat constante gevecht begon ons op te breken. Daarover hebben we veelvuldig gesproken en we kwamen steeds tot dezelfde conclusie; als we onze onderlinge vriendschap willen behouden, dan moeten we deze intensieve samenwerking loslaten”.
Daarom heeft de band besloten om nog één keer de studio in te duiken en samen de laatste plaat op te nemen. “Daarna doen we de afscheidstournee van een jaar en daarmee sluiten we met opgeven hoofd dit prachtige jongensboek af”.

De voorverkoop voor het concert van de Heideroosjes start op zaterdag 17 september 2011 om 10:00 uur op www.atak.nl

Koop je tickets hier.


Ticketmaster
MuziekMuziek