Concert Dropkick Murphys op 5 februari 2012 in Klokgebouw, Eindhoven

Ticketmaster

Op zondag 5 februari 2012 komt de Amerikaanse punkband Dropkick Murphys voor een concert naar Klokgebouw Eindhoven. De voorverkoop voor het concert van Dropkick Murphys + Support begint aanstaande zaterdag 24 september om 10.00 uur via LiveNation.

Dropkick Murphys vindt zijn oorsprong in 1995 in de kelder van een kapperszaak, ergens in een Iers-katholieke arbeidersbuurt. In die kelder wordt volop geëxperimenteerd met het mixen van punk, Ierse folk, rock en hardcore. Daaruit en geïnspireerd door bands als Stiff Little Fingers, The Pogues, AC/DC, The Clash, The Misfits en Motörhead, ontstaat het unieke geluid van Dropkick Murphys. In 1997 komt het eerste echte album uit, ‘Do or Die’. Het is echter de vierde plaat, ‘Blackout’, waarmee Dropkick Murphys het meeste succes behaald en twee hits scoort, ‘Walk Away’ en ‘Fields of Athenry’. Ook honkbal speelt een grote rol in het succes van de band: in 2004 bracht Dropkick Murphys een nieuwe versie uit van ‘Tessie’, het officiële clublied van de Boston Red Sox. En toeval of niet, in dat jaar won de club voor het eerst in 86(!) jaar de World Series.
Op 25 februari 2011 is alweer het zevende studioalbum van Dropkick Murphys uitgekomen, ‘Going out in style’ en verder heeft de band in Nederland al een hele reeks succesvolle shows op zijn naam staan. Vorig jaar nog in Amsterdam en dit jaar op Paaspop Schijndel. Op 5 februari 2012 is het Eindhovense Klokgebouw aan de beurt. So let’s go out in style: Drop de muziek en Kick ass bij de Dropkick Murphys!
Dropkick Murphys + Support
Zondag 5 februari 2012
Klokgebouw, Eindhoven
Aanvang: 17.30 uur
Kaartverkoop voor het concert van Dropkick Murphys + Support start aanstaande zaterdag 24 september, om 10.00 uur via LiveNation.

Koop je tickets hier.


Ticketmaster
MuziekMuziek