Concert Finse symphonische metalband Nightwish op vrijdag 13 april 2012 in de Heineken Music Hall (HMH), te Amsterdam

Ticketmaster

Op vrijdag 13 april 2012 geeft de Finse symphonische metalband Nightwish een concert in Amsterdam. Het concert maakt onderdeel uit van de Imaginaerum World Tour 2012 – 2013.

De voorverkoop voor het concert van Nightwish + Support Battle Beast + Special Guest begint aanstaande vrijdag 7 oktober om 10.00 uur.

Nightwish, vanaf de oprichting in 1996 continu in ontwikkeling en de grootste binnen het genre. Eind 2005 maakte zangeres Tarja Turunen plaats voor de nieuwe frontvrouw Anette Olzon. Een voormalige Finse operazangeres voor een heftige Zweedse rockvocaliste. Dat heeft veel stof doen opwaaien, maar het daaropvolgende album, ‘Dark Passion Play’, was een ongekend succes en bereikte maar liefst de vijfde positie in de Nederlandse albumlijst. Zeven unieke platen heeft Nightwish op de markt gebracht, en de fan kijkt dan ook reikhalzend uit naar de volgende. Deze ligt naar verwachting vanaf 2 december in de schappen. ‘Imaginaerum’ is de titel en bijzonder is ook dat er een film wordt uitgebracht, gebaseerd op de 13 tracks van de nieuwe plaat. “Imaginaerum is an audiovisual testament of what Nightwish has always been about. The hybrid of the album and the movie will be something never created before. An adventure into a wondrous place we all know but have long since forgotten. We hope you’ll enjoy the ride!”, aldus oprichter en bandlid Tuomas Holopainen.

In het verleden stond Nightwish driemaal op Lowlands (2003, 2005 en 2008) en verder onder andere op Dynamo Open Air, in Ahoy en maar liefst twee keer eerder in een uitverkochte Heineken Music Hall. Nightwish in Nederland, een succesverhaal. En daar komt nu nog een hoofdstuk bij, op vrijdag 13 april 2012. In Amsterdam.

NIGHTWISH + Support Battle Beast + Special Guest – ‘Imaginaerum World Tour 2012 – 2013’
Heineken Music Hall, Amsterdam
Entree: € 44,00 (incl. servicekosten)
Aanvang: 19.00 uur

Vrijdag 13 april 2012

Kaartverkoop voor het concert van Nightwish start aanstaande vrijdag 7 oktober, om 10.00 uur

Koop je tickets hier.


Ticketmaster
MuziekMuziek