Concert van Il Divo op 24 april 2012 in Ahoy te Rotterdam.

Ticketmaster

IL DIVO IN AHOY
Europese concertdata 2012 aangekondigd, volgend op het nieuwe album “Wicked Game”
IL DIVO & ORCHESTRA IN CONCERT – 2012 TOUR
Ahoy – Rotterdam
Entree: vanaf € 59,40 (incl. servicekosten)
Aanvang: 20.00 uur

Vandaag heeft ’s werelds belangrijkste klassieke crossover groep Il Divo hun vierde wereldtournee aangekondigd. Dit is de volgende stap in het succesverhaal van hun stemmen en unieke opera-arrangementen. Tijdens deze wereldtournee doen ze in 2012 zes continenten aan. Op 24 april treedt Il Divo op in Ahoy in Rotterdam.

De kaartverkoop voor dit concert start vrijdag 14 oktober om 10 uur.

Het eerste deel van de tournee die nu is aangekondigd brengt het fenomenele kwartet Carlos Marin, Sebastien Izambard, David Miller en Urs Buhler naar toonaangevende zalen in Europa en Engeland, waaronder voor het eerst in de Royal Albert in Londen.

Hun vorige tournee ‘An Evening With Il Divo’ die het grootste deel van 2009 in beslag nam, gaven ze uitverkochte shows in 130 steden en ontvingen ze een Billboard’s Breakthrough Award voor een van de best verkopende tours van dat jaar.

“Il Divo is op het wereldtoneel gelanceerd op een schaal die door slechts een paar andere nieuwe acts wereldwijd geëvenaard is de afgelopen jaren. Dat is te danken aan de jongens en hun ongelofelijke talent, maar ook een teken dat mensen over de hele wereld hun muziek en de manier waarop ze die brengen, omarmen.” aldus John Giddings, agent van Il Divo.

Met een nieuwe show ontworpen door creative director Brian Burke (artistiek directeur van ‘La Reve’ en Celine Dions vijfjarige concertserie ‘A New Day’ in Caesars Palace in Las Vegas) en uitgevoerd met de Il Divo band en befaamde orkesten, belooft de tour een verbluffende visuele en muzikale mix te worden van de publieksfavorieten en nieuwe nummers van hun langverwachte nieuwe album “Wicked Game”.

Brian Burke: “Il Divo is de perfecte mix van moderne opera, theater en live concert. Het is een voorrecht als regisseur om een visueel landschap te mogen creëren dat het het publiek uitnodigt mee te gaan op een theatrale reis van hun muziek”

Op 25 november komt Il Divo met hun vijfde studio album “Wicked Game”. Daarop staat onder meer een aangrijpende bewerking van de Chris Isaak klassieker “Wicked Game”, een mooie emotionele versie van Roy Orbisons “Crying” en een schitterend nummer geïnspireerd op Samuel Barbers “Adagio for Strings” genaamd’ “Dove L’Amore”.

Il Divo werd onlangs uitgeroepen tot artiest van het decennium tijdens de Classic Brits Awards. Met meer dan 25 miljoen verkochte albums en hun zelf gecreëerde genre classic crossover, is Il Divo de succesvolste muzikale doorbraak van dit millenium. Hun baanbrekende succes bracht een heel nieuw geluid van vocale muziek en de groep ontving meer dan 150 gouden en platina awards in 33 landen. De eerste vier albums “Il Divo”, “Ancora”, “Siempre” en “The Promise” bereikten internationaal 50 keer de nummer 1 positie.

Il Divo had op hun lauweren kunnen gaan rusten. Maar dat is nooit hun stijl geweest. Hun verhaal blijft zich ontwikkelen en “Wicked Game” is een spannend nieuw hoofdstuk. Ze kijken er naar uit om te doen waar ze het meest van houden door met het album op tournee te gaan de wereld in.

Dinsdag 24 april 2012

Kaartverkoop start vrijdag 14 oktober om 10.00 uur

Koop je tickets hier.


Ticketmaster
MuziekMuziek