Randy Newman in 2012 naar Vredenburg Utrecht, Carre Amsterdam en 013 Tilburg

Ticketmaster

Komend voorjaar zal Randy Newman maar liefst drie concerten geven in Nederland als onderdeel van zijn Europese tour. Op 10 maart in Vredenburg, Utrecht, 12 maart in Carré, Amsterdam en op 24 maart in 013, Tilburg. De voorverkoop voor de concerten van Randy Newman begint aanstaande vrijdag 4 november om 10.00 uur via LiveNation.

Eind jaren zeventig breekt Newman door in Nederland met de hits ‘Short People’ en ‘Rider In The Rain’. Ook de albums ‘Little Criminal’, het controversiële ‘Good Old Boys’ en de in 2008 uitgebrachte ‘Harps and Angels’ doen het zeer goed in de verkoop. Het publiek omarmt de Amerikaanse singer- songwriter om zijn scherpe, ontroerende, ironische en soms sarcastische teksten. Newman heeft zich sinds de jaren tachtig ook toegelegd op het componeren van filmmuziek en het schrijven van soundtracks voor onder meer Toy Story, A Bug’s Life en Monsters Inc.
Twee Academy Awards voor Best Original Song, twintig Oscar nominaties, zes Grammy Awards en een ster op de Hollywood Walk of Fame maken Newman tot één van de meest succesvolle Amerikaanse singer-songwriters ooit. Inmiddels staan meer dan 35 albums op zijn naam en beschikt hij dan ook over een immens repertoire.
De aangekondigde tour valt samen met de release van Newman’s nieuwe album ‘Live in London’ dat volgende week uitkomt. Het betreft een speciale live registratie van een intiem concert in de LSO St. Luke’s kerk. Hier bracht hij onder begeleiding van het BBC Concert Orchestra zijn bekendste songs van de afgelopen 40 jaar ten gehore.
Randy Newman
Zaterdag 10 maart 2012
Vredenburg Leidsche Rijn – Utrecht
Aanvang: 20.15 uur
 
Maandag 12 maart 2012
Carré  – Amsterdam
Aanvang: 20.00 uur
 
Zaterdag 24 maart 2012
013 – Tilburg
Aanvang: 20.30 uur

Kaartverkoop start aanstaande vrijdag 4 november om 10.00 uur via: http://www.livenation.nl/artist/randy-newman-tickets

Koop je tickets hier.


Ticketmaster
MuziekMuziek