The Kyteman Orchestra op 19 april 2012 naar 013, Tilburg

Ticketmaster

Kyteman keert op donderdag 19 april terug naar 013. Samen met het orkest waarmee Kyteman (Colin Benders) in 2009 het land op zijn kop zette, geeft hij in het voorjaar van 2012 slechts vijf optredens in Nederland, waarvan 013 er één is. Voordat de tour begint verschijnt het nieuwe album dat Benders gedurende 2011 samen met het orkest heeft opgenomen in zijn eigen Kytopia-studio. De voorverkoop start vrijdag 11 november. Meer info.

Opeens was hij er. Kyteman verscheen in de Nederlandse muziek als een pop-up, en samen met zijn orkest veroverde hij de harten van heel Nederland. De eerste show in Tivoli de Helling in oktober 2008 verkocht in recordtempo uit en ook daarna speelde Benders met zijn orkest alleen voor uitverkochte zalen. Naast deze clubshows stond Kytemans Hiphop Orkest op Pinkpop, Lowlands, Rock Werchter en North Sea Jazz. Zelfs de Heineken Music Hall was tot de nok gevuld tijdens de laatste show in 2009.

Waar iedere andere artiest zonder omkijken verder zou zijn gegaan in dat succes, besloot Benders het anders te doen. Na het winnen van de Popprijs in 2009, een Edison, een Zilveren Harp, een 3FM Award voor Beste Groep en een platina status voor The Hermit Sessions moest het roer dus om. In 2012 laat Benders Nederland zien wat hij voor ogen had toen hij die beslissing nam. Wat hem beziggehouden heeft in die tijd van afwezigheid en wat hem ertoe zette door te gaan met zijn orkest is vastgelegd door Menna Laura Meijer in de documentaire ‘Kyteman. Now What?!’ welke op 19 november in première gaat op het IDFA in Amsterdam.

Verwacht tijdens het optreden in 013 een meer sferische show, met nog meer samenspel tussen de muzikanten en Benders. De nieuwe show wordt geen allstars herhaling van de tracks van het eerste album; het publiek wordt uitgedaagd, verrast en meegenomen in de ontdekkingstocht die Benders zelf het afgelopen anderhalf jaar maakte.

The Kyteman Orchestra
Donderdag 19 april 2012 | Aanvang 20:30 uur | Zaal open 19:30 uur | Dommelsch Zaal | Voorverkoop start vrijdag 11 november

Meer info

Koop je tickets hier.


Ticketmaster
MuziekMuziek