Jeff Wayne’s Musical Version of War of the Worlds op 19 december 2012 in Ahoy, Rotterdam

Ticketmaster

Op een persconferentie in het Imperial War Museum in Londen is zojuist bekend geworden dat Jeff Wayne’s Musical Version of The War Of The Worlds in 2012 weer naar Nederland komt. Op 19 december 2012 zal de live on stage versie van het klassieke science fiction verhaal te zien zijn in Ahoy in Rotterdam. De kaartverkoop voor deze show begint op donderdag 24 november om 10.00 uur via LiveNation.

Een van de meest succesvolle shows van de laatste tijd keert terug met een nieuwe internationale ster en bovendien een flinke technologische sprong voorwaarts.
De internationale arena tour start in November 2012. Niemand minder dan Hollywood acteur Liam Neeson zal in de nieuwe productie te zien en te horen zijn 3D hologram als verteller van het verhaal. 33 jaar na de oorspronkelijke release is Liam Neeson de opvolger van Richard Burton, wiens holografische beeltenis voor het eerst in 2006 werd gebruikt in de show.
Liam Neeson zal op drie manieren in de show te zien zijn: Als full body hologram óp het podium, zodat interactie met de ‘echte’ acteurs mogelijk is, daarnaast zal hij als 11 foot hoog hologram met hoofd en schouders boven het publiek zweven en zal hij verschijnen in de 2 uur durende CGI film welke geprojecteerd wordt op de enorme ‘animation wall’.
“…Dazzling…I felt a shiver of excitement…” – Daily Telegraph
“…Fabulous” **** – The Times
“…Simply Epic!” – The Sun
“…Who could ask for more…” – Evening Standard
“…Thoroughly entertaining.” “Truly impressive” – BBC News
“…Mind – Melting, Multi-Media Extravaganza” – The West Australian
 “…The whole thing is brilliant” – This is Lancashire
“…A two-hour spectacular of gargantuan proportions – This is Nottingham

Vertaald naar een hedendaags multi-media-project met bekende nummers als ‘Forever Autumn’, ‘The Eve Of The War’ en ‘The Spirit of Man’, is The War Of The Worlds als live-versie op het podium echt een spektakel. Met veel vuurwerk en special effects en de reusachtige 10 meter hoge Martian Fighting Machine, is The War Of The Worlds een ware happening!

Uiteraard is het Jeff Wayne die de 10-koppige Black Smoke Band en het ULLAdubULLA strijkorkest leidt. Meer grote artiesten met een rol in The War Of The Worlds worden binnenkort bekend gemaakt.

Het verhaal van The War Of The Worlds is van grote inspiratie geweest. Er verschenen onder andere een televisieserie, films, een computerspel en een album.

The War Of The Worlds is oorspronkelijk een sciencefiction roman van H.G. Wells uit 1898 en een van de oudste en bekendste werken over een buitenaardse invasie.
Van het verhaal heeft regisseur Orson Welles een legendarische radiobewerking gemaakt. Dit hoorspel werd op 30 oktober 1938 als Halloween special uitgezonden in het Amerikaanse radioprogramma Mercury Theatre on the Air. Orson Welles wilde zijn hoorspel zo realistisch mogelijk maken en het bestond dan ook voornamelijk uit verontrustende nieuwsberichten die verslag deden van een Martiaanse invasie. Dit veroorzaakte grote paniek bij veel luisteraars, die dachten dat Amerika echt aangevallen werd. De volgende ochtend was dit voorpaginanieuws over de hele wereld.
JEFF WAYNE’S MUSICAL VERSION OF THE WAR OF THE WORLDS:
The New Generation – Alive on Stage!
Woensdag 19 december 2012
Ahoy – Rotterdam
Aanvang: 20.00 uur

Voor dit concert zijn alleen zitplaatsen beschikbaar.

De kaartverkoop start donderdag 24 november 2011 om 10.00 uur via: http://www.livenation.nl/event/267358/jeff-wayne-s-the-war-of-the-worlds-tickets

Koop je tickets hier.


Ticketmaster
MuziekMuziek