Voorverkoop festival Pinkpop met Bruce Springsteen begint op 3 maart, Landgraaf

Ticketmaster

Vanmiddag werd er in het Zuid Limburgse Geleen feestelijk stilgestaan bij het feit dat Mr. Pinkpop Jan Smeets vijftig jaar geleden zijn eerste popconcert organiseerde. Eén van de hoogtepunten was wel dat Jan Smeets de speciaal ontworpen ‘Jan Smeets Award’ in ontvangst mocht nemen, aangeboden door Mojo Concerts. Bovendien is vanmiddag ter plekke bekend gemaakt dat Jan Smeets’ idool Bruce Springsteen & The E Street Band acte de présence zal geven op Pinkpop 2012. BruceSpringsteen had in 2009 zo genoten van zijn optreden op Pinkpop, dat hij destijds direct liet doorschemeren snel terug te willen komen, en wel op de afsluitende dag van het festival. En zo zal geschieden, op maandag 28 mei 2012. Het is volgend jaar het enige optreden van Bruce Springsteen in de Benelux. De kaartverkoop voor Pinkpop begint op zaterdag 3 maart om 10.00 uur via http://www.ticketservice.nl/.

Op 29 november 1961 organiseerde Jan Smeets zijn eerste popconcert in het parochiehuis van het Limburgse Grevenbricht. Als kersverse voorzitter van de fanclub boekte hij het van radio en tv bekende rock ’n rollorkest Peter and his Rockets. Nog altijd, 50 jaar later, schalt de iconische hit ‘Kom van dat dak af’ van diezelfde Peter Koelewijn van het podium. Zo ook vanmiddag, tijdens het feest voor Jan Smeets, in de Hanenhof te Geleen, oerstad van Pinkpop. Na het optreden van Peter Koelewijn met zijn originele Rockets overhandigde Leon Ramakers de Jan Smeets Award. Deze award, vormgegeven door de Limburgse kunstenaar Lou Thissen, wordt vanaf nu jaarlijks uitgereikt tijdens de Pinkpop Persconferentie in Paradiso Amsterdam. Díe band, muzikant of instelling die volgens Jan Smeets vanwege artistieke of innovatieve redenen recht heeft op de award, krijgt deze persoonlijk overhandigd door Mr. Pinkpop himself. Samen met de award is jaarlijks ook een geldbedrag van € 20.000 gemoeid. De eerste uitreiking vindt plaats op woensdagmiddag 29 februari 2012 in Paradiso. Dan wordt tijdens de Pinkpop Persconferentie tevens het volledige programma voor het festival bekend gemaakt.

Zaterdag 26, zondag 27 en maandag 28 mei 2012
Evenemententerrein Megaland, Landgraafatum
De kaartverkoop voor Pinkpop begint op zaterdag 3 maart 2012 om 10.00 uur, via TicketService

Koop je tickets hier.


Ticketmaster
MuziekMuziek